Samsung-telefoner kan få fire år med Android opdateringer

Dagen før lanceringen af de nye Galaxy S22-serien rygtes det, at Samsung vil tilbyde opdateringer af Android i fire år og fem års sikkerhedsopdateringer.

Samsung-telefoner kan få fire år med Android opdateringer

Samsung har trukket læsset de sidste par år, når det gælder antallet af Android-opdateringer. De tilbyder nemlig tre store Android-opdateringer til en række af sine telefoner, både dyre og billigere. Noget tyder på, at de med lanceringen af Galaxy S22 vil tilbyde hele fire store opdateringer, hvilket vil sige Android opdateringer i fire år.

Længere levetid til telefoner og tablets

Ifølge en frisk lækage skulle Samsung have til hensigt at udvide Android-opdateringspolitikken for en håndfuld enheder fra tre til fire større OS-opdateringer.

Derudover viser lækagen, at den koreanske techgigant nu vil levere sikkerhedsrettelser i fem år i stedet for fire.

Indtil videre er de enheder, der ser ud til at være omfattet af denne kommende politik, Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21 FE, Galaxy S22-serien, samt Galaxy Tab S8-serien og de to seneste foldbare telefoner, dvs. Galaxy Z Fold 3 og Z Flip 3.

Det er overflødigt at sige, at denne ændring vil forlænge levetiden for nye Galaxy-telefoner og -tablets. Samsung-kunder vil kunne holde sig opdateret med Android OS-funktioner i længere tid, før de begynder at overveje at bruge flere penge på at opgradere til en nyere telefon eller tablet.

Se også: Priser på Samsung Galaxy S22

S22 lancering vil afsløre Samsungs planer for opdateringer

Vi bliver formentlig langt klogere på dette, når Samsung lancerer deres nye S22 serie i morgen. Hvis Samsung vælger at tilbyde opdateringer til Android i fire år, vil det være en nyhed, der vækker opsigt hos mange og det er noget, der vil lægge fornyet pres på konkurrerende mobilproducenter.

I dag tilbyder de fleste mobilproducenter to års opdateringer til Android. De har kunnet leve med, at Samsung tilbyder tre år, men skal de pludselig til at forholde sig til fire års opdateringer fra verdens største mobilproducent, så vil Samsungs konkurrenter være tvunget til at reagere.

Se aktuelle priser på telefoner fra Samsung her.

Se også: Nyt om Samsung Galaxy S22

 

Mere om emnet

Vi blev slet ikke færdige med emnet. Steen Jørgensen fortsatte historien. Allerede d. 22/12/2021 kørte vi en opfølgning med sagen om iPad på 15 tommer kan være på vej – Du kan læse det videre forløb her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.