Slettede fotos dukkede op igen: Nu retter iOS 17.5.1 fejlen

I den nye iOS 17.5.1-opdatering fikser Apple det problem, som flere iPhone-brugere har oplevet, hvor slettede fotos pludselig vendte tilbage.

Slettede fotos dukkede op igen: Nu retter iOS 17.5.1 fejlen

Når man sletter et billede, forventer man, at det er væk for altid, men sådan fungerer det ikke, og det fik en uheldig konsekvens, da Apple for nylig rullede iOS 17.5 ud. Her oplevede flere brugere, at slettede billeder pludselig var vendt tilbage i Fotos-appen.

For nogle var det mere ubelejligt end for andre, da de slettede billeder inkluderede nøgenbilleder, som af gode grunde var slettet, men pludselig vendt tilbage.

Til at starte med var Apple tavse, men nu har Apple udsendt opdateringen iOS 17.5.1, der retter netop det problem. I ændringsloggen oplyser Apple, at opdateringen “løser et sjældent problem, hvor fotos, der er blevet udsat for databasekorruption, kunne dukke op igen i Fotos-biblioteket, selv om de var blevet slettet.”

Se også: Gør et kup – køb din iPhone brugt

Appen Filer gendannede fotos slettet i Fotos

Problemet blev hurtigt blæst op på nettet. En bruger på Reddit hævdede, at hans billeder forsvandt inden opdateringen til 17.5 og derefter dukkede op igen efter opdateringen. Apple spurgte ham, om han nogensinde har brugt Filer-appen til at koble sig op til en ekstern server, og til det svarede han ja.

I en kommentar på 9to5Mac mener en bruger, at det er Filer-appen, der er skyld i det hele. Forklaring følger: Et billede på en iPhone bliver gemt separat i både Fotos- og Filer-applikationerne. Sletter man billedet fra Fotos-appen, forhindrer fejlen i iOS 17.5, at billedet også forsvinder fra Filer-appen.

Filer-appen forsøger derefter at genskabe billedet i Fotos-appen, og billedfilen dukker derfor ganske enkelt op igen. Der opstår altså en forstyrrelse i databasen, der får telefonen til at glemme, at det pågældende billede egentlig skulle slettes, og Filer lægger så at sige derfor billedfilen tilbage på plads.

Se også: Ny iPhone-opdatering får slettede nøgenbilleder til at dukke op igen

Slettede fotos dukker ikke op på nulstillede iPhones

Heldigvis har der ikke været tilfælde, hvor billeder er dukket op igen efter en fabriksnulstilling af en iPhone. Har man derfor solgt eller købt en brugt iPhone eller iPad, behøver man ikke være urolig.

Apple er begyndt at rulle den nye opdatering ud, så de fleste iPhone-ejere bør allerede have fået den. Det er også den første opdatering med rettelser af fejl i iOS 17.5. Udover en rettelse af denne databasefejl introducerer opdateringen også en offlinetilstand i Apple News+ samt et nyt spil med ord, der hedder Quartiles, og advarsler om uønskede Bluetooth-trakcere (andre end AirTags), der følger en.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones