Tim Cook bekræfter store AI-nyheder fra Apple “senere i år”

Apple-direktøren Tim Cook siger, at Apple lægger ”enormt meget tid og arbejde” i at integrere AI i deres softwareplatforme.

Tim Cook bekræfter store AI-nyheder fra Apple “senere i år”

Under Apples offentliggørelse af regnskabet for det seneste kvartal torsdag i sidste uge nævnte direktøren Tim Cook, at selskabet arbejder på generativ AI-funktioner til selskabets eksisterende softwareprodukter. Han løftede også sløret for, at AI-funktionerne ruller ud til brugerne ”senere i år.”

Læs også: iOS 18 bliver “den største opdatering” i iPhonens historie

iOS 18 får masser af AI-nyheder

Det stemmer overens med det, som Mark Gurman fra Bloomberg tidligere har fortalt. Ifølge Gurman kan den næste iOS 18-software til iPhone blive den ”største” opdatering af styresystemet nogensinde.

Tim Cook strejfede hele tiden om emnet og nævnte generativ AI flere gang, men kom aldrig med detaljer. Det lader dog imidlertid at bekræfte, at vi nok kan vente os en stor opdatering med masser af AI-nyheder til efteråret.

”Ser vi fremad, vil vi fortsætte med at investere i disse og andre teknologier, der vil forme fremtiden. Det inkluderer kunstig intelligens, hvor vi fortsætter med at bruge enormt meget tid og arbejde, og vi er ser frem til at kunne dele detaljer om vores arbejde på det område senere i år,” lød det fra Tim Cook.

Analytikerne forsøgte at få flere detaljer ud af Tim Cook, men det var ikke meget, han bød ind med.

”Vores modus operandi, hvis du vil kalde det sådan, har altid været at gøre arbejdet og derefter tale om det, og ikke tage tingene på forskud. Og sådan gør vi også denne gang. Men vi har nogle ting, som vi er meget begejstrede for, som vi kommer til at tale mere om senere i år,” fortæller Tim Cook.

Læs også: Apples salg af iPhones vil falde med op til 15 procent i 2024

AI er nyt salgsargument for mobilproducenterne

AI-funktioner – lige fra til forbedringer i tekstbehandling til avanceret fotomanipulation – har de seneste par måneder været vigtige salgsargumenter for smartphones fra Google og Samsung. Også OnePlus har annonceret, at de kommer med AI-baserede funktioner til OnePlus 12 og OnePlus 11. Det er ikke ofte, at Apple taler højt om kommende funktioner, så det kan ses som et tegn på, at Apple har an ambitiøs plan om at integrere AI i sine softwareplatforme – iOS, iPadOS og macOS – senere i år.

”Lad mig bare sige, at jeg tror, der er stor muligheder for Apple med generativ AI og med AI uden at komme ind på for mange detaljer eller tage tingene på forskud,” sagde Tim Cook afslutningsvis.

Læs også: Quiz: Kan du gætte, hvilke personer der er AI-genererede?