Apples salg af iPhones vil falde med op til 15 procent i 2024

Apple har store udfordringer i Kina, hvor Huawei har fået godt gang i smartphonesalget igen, oplyser analytiker. Samtidig spår analytikeren Samsung fremgang i 2024.

Apples salg af iPhones vil falde med op til 15 procent i 2024

Apple har haft et særdeles godt 2023, hvor producenten for første gang nogensinde blev verdens bedst sælgende smartphonemærke. Det er en plads, som Samsung har haft de seneste 13 år.

Læs også: Apple er nu verdens største mobilproducent

Apple kan opleve den største tilbagegang i 2024

Alligevel ser det ikke ud til, at 2024 bliver et særligt godt år for Apple. I hvert fald peger den seneste analyse fra Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo på, at Apple skruer ned for forventninger til dette års salg af iPhones.

Ifølge analytikeren har Apple reduceret antallet af ordrer på halvledere fra sine leverandører med op til 15 procent, så der er bestilt omkring 200 millioner eksemplarer. Det vil ifølge Ming-Chi Kuo betyde et fald i antal solgte eksemplarer af iPhone 15-serien og den kommende iPhone 16-serie på mellem 10 og 15 procent i forhold til salget af iPhone 14- og iPhone 15-serierne i 2023.

Det er ikke godt nyt for Apple, for ifølge analytikeren kan Apple ende med at blive den smartphoneproducent, som oplever den mest markante tilbagegang blandt de store mærker i 2024.

Læs også: De første test og anmeldelser af Apple Vision Pro

Apple har store udfordringer i Kina

Apple oplever også dalende salg i Kina, hvor det ugentlige salg er gået ned med 30-40 procent på årsbasis. Det er der flere årsager til, oplyser Ming-Chi Kuo.

Først og fremmest er Huawei vendt stærkt tilbage på det kinesiske marked, og det bliver på bekostning af Apples salg. Derudover er foldbare telefoner og funktioner inden for generativ AI blevet to af de mest lokkende features inden for high-end-telefoner i Kina. På nuværende tidspunkt tilbyder Apple ingen af delene. Det lader til at ramme den amerikanske producents salg i det vigtige kinesiske smartphonemarked.

Tager man fremtidsbrillerne på, mener Ming-Chi Kuo ikke, at der kommer nogen større designændringer eller generative AI-funktioner i iPhones før 2025, og det kan nok spænde ben for selskabet i endnu højere grad.

Samsung, som omvendt har satset stort på AI i dette års Galaxy S24-serie, har ifølge analytikeren opjusteret salgstallene for i år med 5-10 procent. Det kan altså tyde på, at Apples titel som den bedst sælgende smartphoneproducent kun er til låns.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S24 Ultra