Visuel søgning i iOS 17 kan hjælpe dig med at diagnosticere bilen

Det er ikke altid nemt at tyde, hvad symboler på bilens førerskærm betyder. Er det mon en kritisk fejl, og hvad betyder bogstaverne? Det kan Visual søgning i iOS 17 nu hjælpe med.

Visuel søgning i iOS 17 kan hjælpe dig med at diagnosticere bilen

Apples nyeste iOS 17-software til iPhone byder på store forbedringer af funktionen “Visuel søgning”. Visuel søgning er Apples funktion til at identificere og give information om objekter på billeder taget med iPhone. Den blev introduceret i iOS 15 i 2021.

Læs også: iOS 17: Sådan installerer du ny software på din iPhone

Visual Søgning i iOS 17 forklarer, hvad bilens symboler betyder

Som en del af iOS 17, der udkom i september, kan funktionen nu også genkende nogle af de mest almindelige symboler på bilens instrumentbræt. Det gælder blandt andet ikoner som advarselslamper samt de lidt mere kringlede symboler for afrimning og bremsesystem.

I iOS 17 kan Visual søgning, som noget nyt:

  • finde opskrifter til retter, der minder om den på et billede
  • slå den fremhævede genstand op. Når man isolerer og fremhæver en objektet på et billede, kan man få information om genstanden direkte i menuen
  • lave en visuel søgning i videoer: Sæt videoen på pause på et vilkårligt billede og tryk på ikonet, der slår objektet op

Hvad Apple ikke nævner er, at Visuel søgning nu også kan genkende symboler i bilen takket være iOS 17. Den kan tilmed identificere flere symboler på samme billede, så hvis bilen pludselig bimler og bamler og melder om en masse fejl, kan du straks få hjælp fra Visuel søgning.

Når Visuel søgning har identificeret symbolerne i billeder, giver iOS 17 links til Safari, hvor man kan få yderligere information. Direkte i Foto-appen får man navnet på ikonet og en kort beskrivelse af, hvad det betyder.

Funktionen til at genkende bilsymboler i iOS 17 virker for eksempel med advarselslamper på instrumentbrættet, symboler til klimaanlægget, lygternes position, afrimning og meget mere.

For at få adgang til Visuel søgning skal man gå ind i Foto-appen på sin iPhone og trykke på et billede. Hvis iOS 17 har genkendt et symbol, vises et særligt ikon i bjælken i bunden af skærmen. Hvis det er et bilsymbol, ligner ikonet et rat. Man kan også trykke på ”i”-ikonet, hvis rat-symbolet ikke kommer frem automatisk.

Læs også: Få information om alt med Visual Lookup i iOS 17

Google Lens kan også registrere symboler

At kunne identificere symboler på bilers instrumentbræt er ikke en ny ting. Google har længe været i stand til at foretage sådanne visuelle søgninger. Googles lignende funktion hedder Lens og er integreret i blandt andet Googles søgemaskine og appen Fotos. Du kan også hente Lens som en app i Google Play til Android-mobiler.

Har du en iPhone og ønsker at prøve Google Lens, kan du downloade appen Google. I toppen af appen er der et Lens-ikon i søgebjælken. Ligesom Visuel søgning i iOS 17 kan hjælpe dig med at identificere advarselslamper i bilen, kan Google Lens det samme.

Læs også: Nyheder om iOS og Android