Xiaomi, Oppo og Vivo gør det lettere at skifte mobil

Opsætningen af en ny mobiltelefon kan være en tidskrævende opgave. Men snart bliver det en hel del lettere på Android-telefoner fra Xiaomi, Oppo og Vivo.

Xiaomi, Oppo og Vivo gør det lettere at skifte mobil

Du har med stor sandsynlighed prøvet at skifte en gammel mobiltelefon ud med en ny (Hvis ikke, kan du finde en billig ny mobil her). Det er en tidskrævende og ofte besværlig opgave, som de færreste ser frem til. En ny funktion fra Android-producenterne Xiaomi, Oppo og Vivo gør nu den proces meget hurtigere og mere simpel.

Egentlig skulle man tro, at det var en opgave Google i dag selv havde løst, men sådan ligger landet ikke. I stedet har de tre kinesiske smartphoneproducenter taget sagen i egen hånd.

Se også: Nyeste test af mobiltelefoner

Bygger deres eget migreringsværktøj

Når man skifter mobiltelefon laver man typisk backup til skyen eller anvender den gamle telefon, når man skifter til en ny. På den måde kan man få al indhold, indstillinger og data over på den nye mobiltelefon. Men én ting forsvinder i overførslen, som kan være en træls opgave: at logge ind i samtlige apps og tjenester forfra. Og med den mængde af apps man i dag har brug for, kan det være en meget tidskrævende og kedelig opgave.

De tre mærker har udviklet en smart løsning på problemet. Xiaomis MIUI, Oppos ColorOS og Vivos OriginOS vil fremover alle understøtte deres egenudviklede migrering af data, der kan bruges på deres egne og andre mærker. Funktionen kan flytte alle de ting man forventer, herunder apps fra tredjeparter.

Kan flytte app-login med over

Muligheden for lettere at trække grundlæggende data, som fotobiblioteker, apps og forskellige indstillinger uden at downloade specifikke apps ville allerede være en stor hjælp til at fremskynde denne proces, men det, der er særligt interessant, er understøttelse af migrering af data fra Android-apps fra tredjeparter. Det betyder, at man ikke behøver logge ind i diverse apps igen, når man skifter til en ny mobiltelefon.

Xiaomi, Vivo og Oppo har ikke været specifikke om, hvordan denne nye proces fungerer, men det ser ud til kun at være tilgængeligt i Kina i øjeblikket. Uanset hvordan den fungerer, er det et initiativ, som vi håber at se mere udbredt i fremtiden.

Se også: De bedste Android-telefoner til prisen