Apples indtægter rammes hårdt af coronavirus

På grund af coronavirussen er produktionen af iPhones styrtdykket. Det betyder, at Apple må skrue ned for kvartalets forventninger og at iPhone SE 2 muligvis forsinkes.

Apples indtægter rammes hårdt af coronavirus

I en meddelelse til investorerne forklarer Apple, at de er blevet hårdt ramt af coronavirussen på deres fabrikker, hvorfor de må skrue ned for forventningerne til kvartalet. Ifølge en rapport arbejder fabrikkerne på 30-40 procent af deres fulde kapacitet.

Læs også: Mobile World Congress 2020 aflyst på grund af coronavirus

iPhone SE-afløseren kan blive forsinket

Apple havde ellers store forventninger til dette kvartal, der blandt andet ville byde på iPhone SE-afløseren, iPhone SE 2, men dette kan de godt skyde en hvid pil efter. Forventet var en indtægt på mellem 63,0 og 67,0 milliarder dollars, men Apple siger nu, at de ingen gang vil komme tæt på dette. Den primære årsag til dette er coronavirussen.

Coronavirussen har ramt Apples fabrikker, som producerer iPhones, og Apples butikker i Kina. Flere butikker er lukkede og andre åbne i begrænsede timer, og der er samtidig få kunder. Fabrikkerne er åbnet og der arbejdes igen, men det går betydeligt langsommere end normalt. Det betyder, at der på globalt plan vil komme til at mangle iPhones, og den nye iPhone SE 2 kan lande senere i butikkerne. iPhone SE 2 er Apples kommende kompakte og mest budgetvenlige iPhone, som forventes lanceret i slutningen af marts.

Læs også: Apple iPhone SE-afløseren i butikkerne den 3. april

Apple: Sundhed og velvære i fabrikkerne er største prioritet

Apple skriver i brevet, at det vigtigste lige pt. er de ansattes helbred. Fabrikkerne får hjælp fra Apple, der har mere end fordoblet sin donation til støtte for indsatsen mod coronavirus. Apple har desuden allieret sig med eksperter inden for folkesundhed og arbejder tæt sammen med leverandører for at bekæmpe dette.

Vores første prioritet – nu og altid – er sundheden og sikkerheden for vores ansatte, forsyningskædens partnere, kunder og de samfund, hvor vi opererer. Vores dybe taknemmelighed går ud til dem, der er i frontlinjen for at konfrontere denne nødsituation.”

Skriver Apple i beskeden til investorerne.

Der er ingen tvivl om, at denne krise kommer til at påvirke Apples indtægter over hele verden.

Læs også: Mobil-markedet vokser i 4. kvartal 2019 – Apple tager førstepladsen

Efterfølgende om emnet

Redaktionens interesse for emnet fortsatte. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 18/2/2020 blev sagen bragt videre med artiklen om Sådan forbindes bluetooth-hovedtelefoner og højtalere til mobilenKlik her for at gå til artiklen.. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..