Allo er Googles nye og intelligente beskedapp

Ved Google I/O 2016 har Google lanceret en ny og højteknologisk beskedapp til Android og iOS kaldet Allo bygget om omkring avanceret kunstig intelligens.

Allo er Googles nye og intelligente beskedapp

Google to timer lange keynote er veloverstået og bød som forventet på et væld af nyheder, som du kan få et fuldt overblik over i denne liveoversigt. Et af de større nyheder, der fik meget taletid på scenen, er den nye app, Allo, der er en ny beskedapp på vej til Android og iOS.

Læs også: Google I/O 2016-keynote: Her er alle nyhederne

Google har efterhånden et ry for at lancere den ene halvfærdige beskedapp efter den anden, og nu er endnu en altså kommet til samlingen. Allo forsøger dog ikke at være helt som de fleste andre. Den skiller sig nemlig ud på tre specifikke områder.

Udtryk dig på helt nye måder

Mange meninger og hensigter kan gå tabt under tekstkommunikation, men det problem forsøger Google nu at komme til livs med nye teknologier i Allo-beskedappen. Det har hidtil været svært at indikere på skrift hvor højt der ”tales”.

Derfor kan du i Allo nemt justere tekstens størrelse ved at skyde fingeren op og ned langs send-knappen, hvor lille tekst svarer til at hviske i virkeligheden og hvor stor tekst vil sige at råbe. Om det så fungerer i praksis, er endnu for tidligt at sige, men tanken er god nok.

Allo

Googles assistent er omdrejningspunktet for Allos

Måske vil du mene, at der ikke er behov for at være flere i dine tekstsamtaler end dig og modparten, men Googles personlige assistent ser med på dine samtaler i den nye beskedapp. Med hjælp fra kunstig intelligens og maskinlæring har du altid Googles enorme viden og indhold ved din side, som over tid og i takt med, at den lærer dig bedre at kende, vil spare dig for mange unødvendige klik.

Forestil dig at en bekendt spørger dig, om du vil ud at spise senere. Inden du overhovedet når at svare, serverer Allo straks smarte svar til dig, som du højst sandsynligt ellers selv ville skrive tilbage til vedkommende.

Selv når du modtager et billede, kommer Allo øjeblikkeligt med svarmuligheder til dig ved at analysere billederne på samme måde som i Google Fotos-appen. Hvis du eksempelvis modtager et billede af pasta, kan Allo foreslå svaret ”Uuhm, lækkert!” og dermed hjælpe dig med at udtrykke dig bedre og ikke mindst hurtigere.

Læs også: Google lancerer Spaces: Ny app til gruppedeling af indhold

Allo vil være til stede og hjælpe dig med at ordne alle hverdagens opgaver, som Googles avancerede teknologier gradvist lærer at mestre i takt med, at flere tjenester og hjemmesider bliver en del af løsningen.

Googles kunstige intelligens er en så stor del af Allo, at du rent faktisk kan oprette en tekstsamtale kun med Google – præcis som med Google Nu eller Siri – bare udelukkende tekstbaseret. Det minder dermed lidt om Facebooks chatbots på det punkt, bortset fra at Googles løsning er væsentligt længere teknologisk fremme i udviklingen.

Sikkerheden er i højsædet

Samtaler med din familie, venner og bekendte foregår via dit telefonnummer, men er internetbaseret, og derfor er der også fokus på sikkerheden. Lige som mange andre beskedtjenester er Allo krypteret fra en besked sendes til den modtages, så der ikke kan lures i indholdet af dem udefra.

Kypteringen er dog kun aktiv i den såkaldte inkognitotilstand kendt fra Google Chrome-browseren – altså en privat tilstand, hvor også notifikationerne fra beskeder bliver gjort mere diskrete, lige som beskederne kun opbevares midlertidigt på din telefon, indtil inkognitotilstanden lukkes igen.

Allo bliver som nævnt tidligere lanceret til Android og iOS som de eneste to platforme. Ikke engang en webudgave kommer, og du må vente til i løbet af sommeren på at prøve den nye app af.

Duo

Duo: Ny app til videoopkald

Endnu en app så også dagens lys i aftes, som fungerer som supplement til Allo, men også kan bruges helt uafhængigt af hinanden. Den anden app hedder Duo og tjener et noget andet formål – nemlig at foretage videoopkald i HD-kvalitet selv når internetforbindelsen er langsom eller dækningen er dårlig.

Google har nemlig arbejdet hårdt på at optimere appen til at fungere uden en god netværksforbindelse, så hvis du er til videoopkald på farten, er Duo-appen bestemt værd at overveje. Appen har også en sjov feature med, at du allerede kan se videobilledet fra vedkommende der ringer til dig på din låseskærm, inden du har taget videoopkaldet. Det kan meget vel føre til mange sjove øjeblikke.

Lige som med beskedappen Allo er sikkerheden også i højsædet her, hvor der er krypteret i begge ender af kommunikationen. Også her må du vente til i løbet af sommeren for at kunne downloade den til enten Android eller iOS.