Apple bestiller hele 70 mio. Samsung OLED-skærmpaneler

Apple gør så småt klar til produktionen af den ene af tre iPhones dette efterår og har derfor bestilt hele 70 mio. OLED-skærmpaneler hos Samsung.

Apple bestiller hele 70 mio. Samsung OLED-skærmpaneler

Når Apple dette efterår lancerer tre nye iPhones til at markere 10 års iPhone-jubilæum, bliver efterspørgslen enorm.

Det understreges endnu en gang af den japanske finansavis Nikkei Asian Review, som erfarer via kilder bekendte med Apples iPhone-planer, at it-giganten netop har bestilt en ordre på intet mindre end 70 millioner OLED-skærmpaneler fra Samsung Display. Det stemmer overens med det, som analytiker i analyseinstituttet IHS Markit, David Hsieh, melder ud til avisen.

”Apple har bestilt 70 millioner OLED-paneler fra Samsung i år, mens Samsung forbereder sig på at spytte så mange som 95 millioner paneler ud til Apple i 2017 i tilfælde af, at efterspørgslen overgår forventningerne,” siger han.

Læs også: Indledende salg af high-end iPhone 8 bliver stærkt begrænset

Som rygter i efterhånden flere måneder har peget på, lancerer Apple nemlig en helt særlig iPhone i år ud over de to normale iPhones med henholdsvis 4,7” og 5,5” LCD-skærme. Den tredje iPhone, derimod, får en 5,2” stor OLED-skæm, som dækker størstedelen af fronten og egentlig udgør en størrelse på 5,8”.

Samsung er, ifølge analytikeren, den producent af OLED-skærmpaneler, som er længst fremme, og derfor bliver det også den sydkoreanske producent, der ene og alene skal levere de bøjelige, farverige og ikke mindst kontrastfyldte skærmpaneler til den særlige iPhone-variant.

Det må altså forventes, at Apple venter at kunne sælge mindst 70 millioner iPhones med OLED-skærme og en helt minimalistisk front, hvor Touch ID-knappen fjernes og integreres i skærmpanelet.

Læs også: Apple dominerer listen over mest solgte smartphones i 2016

Analytiker Jeff Pu fra analyseinstituttet Yuanta Investment Consulting regner dog med, at ’kun’ 55 millioner eksemplarer af den specielle iPhone bliver solgt i 2017. Det samlede salg af iPhones i år vil ramme 100 millioner, lyder det fra analyseinstituttet, så de to normale iPhones kommer altså til at nå omkring 45 millioner eksemplarer.

Til sammenligning blev der i 2016 solgt 53 og 28 millioner eksemplarer af henholdsvis iPhone 7 og iPhone 7 Plus, så der kan næppe herske nogen tvivl om, at 2017 bliver et stort år for Apple.

iPhone 8 kurvet skærm
Her ses et bud på, hvordan det nye design kommer til at se ud med en ramme af rustfrit stål. Foto: Martinhajek.com

Dette års iPhones får nyt glasdesign og trådløs opladning

Efter der i de tre seneste iPhones ikke er sket de store visuelle ændringer, får de tre kommende iPhones den helt store opgradering i år. Aluminium bliver skiftet ud med en bagside af glas og en ramme af rustfrit stål, mens den ene variant altså kommer til at skille sig markant ud fra de øvrige to iPhones med dens særprægede skærmpanel, der formentligt kommer til at minde om det, der er at finde i Samsung Galaxy S8 og LG G6.

Læs også: Apple vil have OLED i alle iPhones inden to år

Dette års tre iPhones bliver også stænk- og vandafvisende ligesom iPhone 7, og samtidig bliver de alle udstyret med trådløs opladning – noget som har været undervejs i lang tid. Den trådløse oplader skal dog købes separat, lyder det.