Apple brugere bruger dobbelt så mange penge på apps

En undersøgelse viser at Apples App Store har dobbelt så stor en indtjening på apps, i forhold til Google Play.

Apple brugere bruger dobbelt så mange penge på apps

En tidligere undersøgelse viste, at havde du en iPhone, så havde du højest sandsynligt også en høj indkomst. Nu er en ny undersøgelse ude, som understøtter dette ganske godt. Det er en undersøgelse fra Sensor Tower, der fortæller at iOS brugere i første halvdel af 2018 har brugt dobbelt så meget på nye apps, sammenlignet med Google Play. 

Sammenlagt er der blevet spenderet hele 34,4 milliarder dollars på nye apps i 2018, sammenlagt i Googles og Apples app butikker. Det er dog klart Apple der tager de største del af lagkagen med sig, da deres andel er på hele 22.6 milliarder, hvilket svarer til ca. 1.9 gange mere end Google Plays indtjening.

apple app store google play
Apples App Store har tjent hele 22,6 milliarder dollars på apps i første halvdel af 2018. Google Play må nøjes med 11,8 milliarder dollars. Foto: Sensor Tower

Det endnu mere interessant er, at selvom Apple har tjent dobbelt så meget på apps, så der er ikke blevet downloaded dobbelt så mange apps, fra deres App Store. Faktisk så er der blevet downloaded mindre end halvt så mange, som på Google Play. 

Google Play har nemlig opnået hele 36 milliarder downloads, hvor App Store kun har opnået 15 milliarder.

apple app store google play
I første halvdel af 2018 er der blevet downloaded 36 milliarder apps fra Google Play og 15 milliarder fra Apples App Store. Foto: Sensor Tower

Så Apples App Store har haft halvt så mange downloads, men dobbelt så stor en indtjening.

En ting der er værd at huske på er, at Apples App Store er tilgængelig i Kina, hvilket Google Play ikke er.

Læs også: De næste iPhones kommer i op til fem helt nye farver