Apple: Intetsigende anklager fra Greenpeace

Apple melder tilbage til anklagerne fra Greenpeace, at de har overholdt alle regler og løfter. En sagsøgning er dog stadig på vej.

Apple: Intetsigende anklager fra Greenpeace

Apple har ikke meget til overs for Greenpeaces opdagelser af kemikalierne bromerede flammehæmmere, phtalater og PVC i iPhone. De overholder alle regler fra RoHS (Restriction of Hazardous Substances).

 – "Ligesom alle Apple-produkter verden over, er iPhone godkendt af RoHS, verdens hårdeste instans over for restriktioner af farlige kemikalier i elektronik", fortæller en talsperson fra Apple til Macworld.

 – "Som vi har sagt, vil Apple frivilligt fjerne alt brug af PVC og BFR (red. bromerede flammehæmmere) inden slutningen af 2008", afslutter talspersonen, som altså mener, at Apple har overholdt alle regler og løfter, når det gælder farlige kemikalier.

Apple bliver sagsøgt alligevel

Disse udtalelser forhindrer dog ikke USA i, at sagsøge Apple. Meldingen kommer fra Californiens Center for Enviromental Health (CEH), som på baggrund af mængden af phtalater ønsker, at sagsøge Apple.

Dette vil dog ikke ske før om 60 dage, da Apple har lov til to måneders svartid.

Det interessante i meldingen er dog, at CEH faktisk slet ikke har testet iPhone for phtalater. De går ud fra Greenpeaces rapport – som igen slet ikke er verificeret. Gad vide, hvor meget Apple har til overs denne gang?

Temaet er ikke slut

Temaet er stadig aktuelt. mobilsiden kørte videre med bolden. 16/10/2007 fulgte redaktionen op med sagen Apple stjal kunder fra Palm og T-MobileKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..