Apple iOS 13 får Dark Mode og Swiftkey-lignende tastatur

Apple har netop afsløret næste udgave af deres mobile operativsystem, iOS 13. Nyhederne er Mørk tilstand, tastatur med swipe og meget mere.

Apple iOS 13 får Dark Mode og Swiftkey-lignende tastatur

Apple er netop nu i gang med dette års udviklerkonference, hvor vi får lov at se på nyheder i kommende softwareopdateringer. Der er opdateringer til både iOS, tvOS, macOS og WatchOS.

Der har været rygtet mange funktioner til iOS 13 og de fleste af dem viser sig at være sande. Specielt Dark Mode, også kaldet mørk tilstand, har været længe ventet og er nu officiel.

Dark Mode til iOS

Apple siger de har brugt lang tid på deres Dark Mode, og har givet den en “extra refined black color”. Så har man hørt det med. Men det ser bestemt godt ud og det mørke tema går igen i flere apps, som fx iMessage/Beskeder, kalenderen, fotos, musik og påmindelser appen.

Tastaturet har også fået et sort tema, men der er også flere nyheder heri.

SwiftKey-lignende Apple-tastatur

Apples tastatur til iOS har nemlig fået en SwiftKey-lignende funktion, hvor man kan swipe over bogstaver for at danne ord. Det nye tastatur, Quick Path, som Apple har navngivet det, bringer ikke noget nyt og banebrydende med sig, for lignende har længe været ude til andre tastaturer til både Android og iOS. Men det er rart at se swipe-funktionen komme indbygget i iOS.

Bedre ydelse og hurtigere FaceID

iOS 12 var allerede en gevaldig forbedring af ydelsen i alle Apples mobile enheder, men den kommende store opdatering påstår Apple indeholder mindst lige så mange optimeringer.

Fx. bliver FaceID 30 procent hurtigere og apps åbner dobbelt så hurtigt i iOS13. Der er derudover en lang række andre forbedringer, hele vejen rundt i systemet.

Opdatering til flere apps

Apples Påmindelser app har fået en længe ventet opdatering. Den nye app er bygget fra bunden og tilføjer mulighed for at sortere hurtigere med bedre filtrering, som “I dag”, “Planlagt” og “Alt”. AI bliver også en del af appen, som automatisk vil foreslå at du bliver mindet om en aftale med en person, når du åbner en beskedtråd med den person.

Der er desuden opdateringer til Apples Mail, Noter og Safari.

Opdateres løbende…

Sign In with Apple

Apple introducerer en ny og mere anonym måde til nemt og hurtigt at logge ind i apps og på websites. I stedet for at bruge konti til sociale medier, udfylde formularer, bekræfte mailadresser eller vælge adgangskoder kan kunderne bare bruge deres Apple-id til at godkende, og Apple beskytter kundernes anonymitet ved at give udviklerne et unikt og tilfældigt ID. Selv i tilfælde, hvor udviklere vælger at bede om et navn og en mailadresse, kan brugerne undlade at oplyse deres mailadresse og i stedet angive en unik og tilfældig adgangskode. Sign In with Apple gør det nemt for brugerne at godkende med Face ID eller Touch ID, og som et ekstra lag sikkerhed er tofaktorgodkendelse indbygget.

Et bedre kort

Efter en køretur på over 6 millioner kilometer, for at genopbygge kortet fra bunden, byder Apple på en ny Kort-oplevelse med større vejdækning, bedre fodgængerdata, mere nøjagtige adresser og flere detaljer i landkort. Det nye kort er nu tilgængeligt i udvalgte byer og delstater og vil blive lanceret i hele USA ved udgangen af 2019 og i flere lande i 2020.

Takket være det nye grundkort og højopløselige 3D-billeder leverer den nye Look Around-funktion smukke gadebilleder fra byer med fine, glidende overgange. iOS 13 tilfører Kort-appen flere nye funktioner, bl.a. Samlinger, hvor du let kan dele foretrukne restauranter, rejsedestinationer eller shoppingsteder med vennerne, samt Favoritter til at navigere til hyppige destinationer, f.eks. hjem, arbejde, træningscenteret eller skolen, med et enkelt tryk fra startskærmen.