Apple iPhone XS og iPhone XS Max er nu officielle

Apple lancerer to nye iPhones med OLED-skærme: Mød den nye iPhone XS på 5,8 tommer og den nye iPhone XS Max på hele 6,5 tommer.

Apple iPhone XS og iPhone XS Max er nu officielle

Det er blevet den tid på året, hvor Apple er klar med en ny portefølje af iPhones, og i år bliver der lavet godt og grundigt om på tingene i forhold til sidste år.

Apple har onsdag aften afsløret tre nye Phones, heriblandt iPhone XS og iPhone XS Max (udtales 10s og 10s Max). Vi tager i denne artikel et kig på de to nye high end-iPhones.

Læs også: Nyt Apple Watch: Apple Watch Series 4 lanceret

Forestil dig sidste års iPhone X – og så har du designmæssigt nogenlunde de to nye iPhones. Designet fra iPhone X er nemlig genanvendt i den nye iPhone XS og iPhone XS Max, men som det kan ses, er der ny to modeller. iPhone XS måler 5,8 tommer ligesom sidste års iPhone X og har en opløsning på 2.436 x 1.125, pixels. iPhone XS Max er den største iPhone, som Apple nogensinde har lavet. Den måler nemlig hele 6,5 tommer og har en opløsning på 2.688 x 1.242 pixels.

iPhone Xs Xs max
iPhone XS. Foto: Apple

Både iPhone XS og iPhone XS Max har en OLED-skærm, som giver samme flotte farver som i iPhone X. Du får et identisk skærmdesign, hvilket vil sige det omdiskuterede hak i toppen af skærmen, hvor der er plads til frontkamera og TrueDepth-systemet, som muliggør Face ID-ansigtsgenkendelse.

Det er dog ikke sådan, at iPhone XS og iPhone XS Max er helt uændrede i forhold til iPhone X. De kommer nemlig nu med en guldramme af rustfrit stål, som giver et helt særligt modspil til den hvide glasbagside. Både iPhone XS og iPhone XS Max fås i farverne sort, hvid og guld.

Apple oplyser, at de to nye iPhones er IP68-certificerede – med andre ord vandafvisende. Apple lover, at de kan klare at være sænket i to meter dybt vand i op til 30 minutter uden problemer. De har også fået en ny type glas, som skulle være det mest hårdføre glas i en smartphone.

iPhone Xs
Foto: Apple

Ny A12 Bionic-processor åbner apps 30 % hurtigere

En trend, som har vist sig hen over de seneste år, er en øget mængde lagerplads i smartphones. Samsung introducerede Galaxy Note 9 med hele 512 GB lagerplads, og den mulighed giver Apple nu også folk med de nye iPhones.

Både iPhone XS og XS Max kommer nemlig med hele 512 GB lagerplads, hvilket altså er en fordobling af de 256 GB, som hidtil har været den maksimale mængde lagerplads. Begge nye iPhones kan dog også fortsat købes med 64 og 256 GB lagerplads.

iPhone XS og XS Max byder desuden på den nyeste Apple A12 Bionic-processor og 4 GB RAM. Det er den første processor i hele mobilindustrien, som er fremstillet med en 7 nanometer teknik. Det betyder bedre ydeevne samtidig med et lavere strømforbrug.

Processoren har i alt seks kerner. To af dem  er 15 % hurtigere og bruger 40 % mindre strøm, mens de fire strømbesparende kerner er op til 50 % mere strømbesparende.

Sidste års A11 Bionic-processor kan gennemføre 600 millioner beregninger i sekundet. Til sammenligning kan A12 Bionic klare svimlende 5 milliarder beregninger i sekundet. Det vidner altså om en stor fremgang i ydeevnen i den nye processor. Apple oplyser, at den nye processor får apps til at åbne 30 % hurtigere end tidligere.

iPhone Xs
Foto: Apple

Dualkamera med justerbar dybde i portrætfotos

iPhone XS og XS Max har et helt nyt dualkamera-system. Der er fortsat en 12 megapixel vidvinklet sensor, men der gøres brug af en ny sensor. Sensoren har stadig en blænde på f/1.8, men hver pixel måler nu 1,4 mikrometer i stedet for 1,22 mikrometer. Det gør, at hver pixel kan indtage større mængder lys.

Det sekundære bagkamera har en 12 megapixel telefotolinse med en blænde på f/2.4, 2 gange optisk zoom og 6 linser.

Begge sensorer er desuden udstyret med optisk billedstabilisering. Dertil er der kommet en ny og forbedret True Tone-blitz. Apple har også introduceret en ny feature kaldet Smart HDR.

En stor nyhed i kameraet er, at det nu er muligt at justere blænden på portrætfotos taget med iPhone XS og XS Max, efter billederne er taget. Dermed kan man ændre blænden fra f/1.4 til f/16 og dermed ændre, hvor sløret man vil have baggrunden på et foto. Apple er så begejstret for funktionen, at de kalder det “en ny æra inden for fotografering”.

iPhone Xs Xs Max
Foto: Apple

Længere batteritid og dual-SIM

Et par øvrige nyheder, som Apple har annonceret, er længere batteritid i de to nye iPhones. Det er endnu uvist, om der er større batterier i telefonerne, eller om den længere batteritid er opnået gennem software og den bedre processor.

I hvert fald oplyser Apple, at iPhone XS kan holde strøm i 30 minutter længere tid end iPhone X, mens iPhone XS Max kan holde strøm i 1,5 time længere tid end iPhone X.

En længe ønsket feature i iPhones er dual-SIM, som Apple nu understøtter med iPhone XS og XS Max. Det ene SIM-slot er fortsat et fysisk nano-SIM, mens det andet SIM udgøres af et e-SIM – et online “SIM-kort”, som aktiverer adgang til et teleselskabs netværk, hvis det understøttes.

I Kina, hvor eSIM endnu ikke understøttes, udgiver Apple en dual-SIM-udgave af de to iPhones med pladds til to fysiske nano-SIM-kort.

Andre nyheder er bedre stereohøjttalere, gigabit-LTE (1.000 Mbit/s i downloadhastighed over 4G+), forbedret trådløs opladning, forbedret dynamik i videooptagelser og videooptagelser med frontkameraet i 1080p med 60 billeder i sekundet og med stabilisering.

Læs også: Apple afslører ny og billigere iPhone Xr

Flere nyheder i sagen

Emnet er stadig relevant. mobilsiden fulgte op på historien. d. 10/9/2018 fulgte vi artiklen op med nyheden Sådan får du Google Assistent til iOS og Android – Du læser den her. Seneste nyheder om Smartphone ser du her..