Apple lancerer ny iPad med større skærm

Apple lancerer nu en ny iPad med en større skærm på 10,2 tommer, Apple Pencil support og lavet af 100 procent genbrugt aluminium.

Apple lancerer ny iPad med større skærm

Apple er nu klar med syvende generation af den populære iPad. Denne gang er skærmen vokset fra 9,7 tommer til 10,2 tommer. Den har understøttelse af Apple Pencil.

Den nye 7. generation af iPad er kompatibel med Apples full-size Smart Keyboard, og den kommer med en A10 Fusion-chip. Det er lidt mindre kraftfuldt end A10X-fusionschippen, der findes i forrige generation af iPad Pro, men stadig ganske kraftigt. Apple siger også for første gang, at denne iPad’s kabinet er lavet af 100 procent genanvendt aluminium.

Apple 10,2 tommer vil erstatte 9,7 tommer udgaven. iPad 10,2 tommer holder fast ved det klassiske iPad-design med store rammer om skærmen og Touch ID-fingeraftrykslæser – altså ingen Face ID til denne model.

Større skærm

Den nye iPad med 10,2 tommer Retina-skærm har en opløsning på 1620 x 2160 pixel. Med den kraftfulde A10 Fusion-chip har den nye 7. generations iPad op til dobbelt så hurtig ydeevne i forhold til den bedst sælgende Windows PC for effektiv multitasking og flot gameplay i Apple Arcade.

iPad, der er designet til at være ultra bærbar og holdbar, vejer ca. et halvt kg. For første gang har den et kabinet lavet af 100 procent genanvendt aluminium med den samme styrke, holdbarhed og smukke finish som aluminiummet i alle Apple-produkter.5 Det er nemt at holde forbindelsen på iPad med ultrahurtig trådløs ydeevne og understøttelse af Gigabit-class LTE-forbindelse – som leverer tre gange hurtigere mobilforbindelser. Med Touch ID er det nemt og sikkert at låse op for iPad med blot en finger og beskytte vigtige oplysninger.

iPad 10,2
iPad 10,2 tommer. Foto: Apple

Nu med iPadOS

iPadOS giver stærke nye muligheder og intuitive funktioner, der er udviklet til at give en unik iPad-oplevelse. En nydesignet Hjemmeskærm viser flere apps på hver side, og oversigten “I dag” kan nu tilføjes, hvilket giver hurtig adgang til widgets med øjebliksinformation, herunder nyhedsoverskrifter, vejr og kalenderbegivenheder. Det er nu blevet lettere at arbejde med flere filer og dokumenter fra den samme app på iPad med opdateringer til Split View, og der kan skiftes mellem flere apps ved hjælp af Slide Over.

Den uundværlige Apple Pencil giver nye muligheder for at slippe kreativiteten løs og være produktiv, og den er endda endnu mere integreret i iPad-oplevelsen. Kunder kan nu lave markeringer og sende hele websider eller dokumenter ved blot at swipe Apple Pencil fra skærmens nederste hjørne, og en ny værktøjspalet giver lettere adgang til nyttige værktøjer, farver og figurer.

Apple iPad 10,2
iPad 10,2 tommer. Foto: Apple

iPad 10,2: Pris og tilgængelighed

Den nye 7. generations iPad kommer i sølv, space grey og guld i konfigurationer på 32 GB og 128 GB. iPad fås til en startpris på 2.999 kroner for Wi-Fi-modellen og 4.099 kroner for Wi-Fi + Cellular-modellen. Den kan købes allerede nu.

Flere nyheder om emnet

Siden redaktionen kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. Efterfølgende d. 23/8/2019 bragte vi en ny vinkel på Rapport: Sådan bliver iPhone Pro og de nye iPads – Læs den her. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om iPad finder du her. .