Apples første selvkørende bil er spottet på vejene

En selvkørende Lexus med Apple teknologi ombord er spottet på de californiske landeveje.

Apples første selvkørende bil er spottet på vejene

Megen snak har floreret omkring Apples engagement inden for selvkørende biler, men efter at en bil med Apple teknologi ombord er blevet spottet i hjemstaten Californien, syntes rygterne at blive til virkelighed.

Det er det amerikanske nyhedsmedie Bloomberg, der har spottet en modificeret Lexus RX450 hybrid-SUV trille rundt i det californiske bybillede.

Se også:  Bekræftet: Apple arbejder på selvkørende bil

Apple ser her ud til, i første omgang at benytte sig af standardkomponenter fremfor egenudviklede dele. Her noterer Bloomberg at det et Velodynes 64-kanals Lidar-system der sørger for at registrere bilens positionering.

Spionfotoerne stemmer overens med, at Apple for to uger siden indhentede en tilladelse til at drive selvkørende fartøjer hos de lokale trafikmyndigheder.

Det tyder dermed på, at Apple i første omgang vil fokusere på selve software-delen i udviklingen af den førerløse bil. Strategien synes at flugtes med ærkerivalen Googles ditto, som i vinteren udmeldte, at selskabet ville skrinlægge planer om at producere egne biler til fordel for at en satsning på den underliggende software-teknologi.

Skulle Apple dog udvikle deres egen ’iCar’, lyder de første estimater på en officiel lancering på en gang i 2021. Det skriver 9to5Mac.

Læs også:  Google skrinlægger planer om selvkørende biler

Apple Lexus icar
Apples første selvkørende bil låner komponenter fra mange forskellige fabrikanter. Foto: Bloomberg.com