Bekræftet: Apple Musik på vej til elbiler fra Tesla

Har du gået og ventet på, at Apple Music skulle blive tilgængelig i Teslas elbiler, skal du nok ikke vente meget længere. En Tesla med Apples musikstreaming er spottet.

Bekræftet: Apple Musik på vej til elbiler fra Tesla

På en en ny udstilling på Petersen Automotive Museum i Los Angeles, der åbnede 20. november 2022, finder man en elbil fra Tesla. Bilen i sig selv er ikke det mest interessante, men derimod at bilen har Apple Musik installeret i infotainmentsystemet.

På udstillingen har Tesla det indvendige af den nye Model S udstillet, komplet med centerkonsol, rat og infotainmentsystem, så besøgende kan opleve det specialformede rat og det lynhurtige system med navigation, spil og underholdning.

Se også: Førsteplads til Tesla: Model Y slog alle andre biler

Apple Music kommer snart til din Tesla

Den udstillede bilen havde en udviklerversion af Teslas styresystem med version nummer 2022.40.50 installeret, og det var her, at en person spottede Apple Musik-ikonet.

Tesla er kendt for at efterlade små hints om kommende funktioner i sin software, og det er derfor med stor sandsynlighed med vilje, at denne bil er udrustet med en udviklerversion med Apple Musik installeret.

Angiveligt integreres Apple Musik i Teslas musikafspiller, i stedet for at køre med en separat Apple Musik-app, og det er både godt og skidt. På plussiden giver det en brugerflade, der er den samme og minder om Teslas andre musikmuligheder. På den måde kan man også forvente, at kunne bruge Teslas talekommandoer til Apple Musik.

Det kan dog også betyde, at ikke alle Apple Musik-funktioner er tilgængelige.

Spacial Audio?

Apple annoncerede for nylig, at Apple Musik skal understøtte Spatial Audio (Rumlig Lyd) i visse biler. Udover Spatial Audio understøtter Apple Musik også tabsfri lyd i højere kvalitet.

Det er dog endnu uvist, om Tesla tilføjer understøttelse af Spatial Audio eller tabsfri lyd i deres version af Apple Musik. Der kan være tale om en begrænset version, hvor man kun får grundfunktionerne. Tesla tilbyder på nuværende tidspunkt lyd i topkvalitet med TIDAL.

Der er ikke annonceret nogen officiel dato for, hvornår Apple Musik kommer officielt til Tesla, men vi kommer nok ikke til at vente alt for længe. Mange forventer, at det sker med opdatering senere på måneden.

Apple Musik, der kom op over 100 millioner sange tilbage i oktober, er en af de sidste af de store streamingtjenester til at blive tilføjet af Tesla. I dag tilbyder Tesla blandt andet Spotify, TIDAL og TuneIn. For at streame musik via disse tjenester, skal man have et Premium Connectivity-abonnement hos Tesla til 99 kroner per måned.

Se også: Nyheder om elbiler