Førsteplads til Tesla: Model Y slog alle andre biler

Tesla dominerede det europæiske bilmarked i september med den helt elektriske Model Y. Tesla Model Y blev den mest solgte bil af alle biltyper.

Førsteplads til Tesla: Model Y slog alle andre biler

Det går vist ret godt for amerikanske Tesla, hvis man tager et kig på et europæiske bilmarked. Bilmærkets billigste elektriske SUV blev den mest solgte bil i Europa, hvor den også fejede brændstofbilerne af banen.

Tesla Model Y er en ren elbil og en med masser af plads en oplagt familiebil. Det er tydeligvis gået op for de europæiske familier, som har været på storindkøb hos Tesla. Tesa dominerede nemlig det europæiske marked i september, når det kom til salg af biler. Ikke kun med hensyn til elbiler, men også dem med en forbrændingsmotor.

Læs også: Nu kommer to nye farver til Tesla Model Y

Tesla Model Y topper salgslisten

Analysevirksomheden JATO har publiceret resultatet for bilsalget i september 2022 for Europa. Resultatet viser, at Tesla Model Y for første gang siden den blev lanceret i Europa tilbage i august 2021 topper salgslisten.

Tesla som helhed solgte og leverede et rekordhøjt antal elbiler i 3. kvartal af 2022. En stor andel af salget og rekorden skyldes netop Tesla Model Y.

Tesla solgte i alt 29.367 styk af Model Y alene i Europa i september. Sammenlignet med samme måned sidste år, svarer det til en stigning på 227 procent.

Samlet set solgte Tesla Model Y omkring 10.000 enheder mere end den nærmeste konkurrent, Peugeot 208, der blev nummer 2 med 19.061 solgte biler.

Bilsalg europa september 2022
Bilsalget i Europa i september 2022. Kilde: JATO

Det bilmærke der kommer tættest på Tesla Model Y i vækst, er Skoda med deres Octavia. der i salg sammenlignet med sidste års september, har en vækst på 196 procent med 17.226 enheder. KIA Niro har har også været populær med en vækst på 189 procent og et salg på 3.441 enheder.

Se også: Test af Tesla Model Y

Eneste elbil i top 10

I det samlede bilsalg for Europa i september 2022 er Tesla altså den eneste producent, der har en ren elbil i top 10. Tidligere i år blev Tesla Model Y vurderet af Euro NCAP til at være den sikreste bil på markedet, og blev også i Danmark den mest solgt elbil i september.

Tager vi et kig på den europæiske top 10 over solgte elbiler i Europa i september, er der første- og andenpladsen Teslas. efterfulgt af Volkswagen ID.4, Fiat 500, Dacia Spring, Skoda Enyaq iV og flere. Herhjemme er Skoda Enyaq iV den mest solgte elbil i 2022 – indtil videre.

Se også: Nyheder om Tesla