Bloomberg: Apples elbil udskudt – for nu

Meget tyder på, at Apple har skrottet ambitionen om at producere deres egen selvkørende bil.

Bloomberg: Apples elbil udskudt – for nu

En stor rokade i Apples organisation giver grund til at mistænke, at Apple nu dropper planerne om at producere selvkørende biler. Det skriver bloomberg.com.

Under kodenavnet Project Titan, var det ellers hensigten, at Apple skulle springe ud som bilproducent, med en selvkørende elbil som en af de første produkter til offentligheden.

Stor omstrukturering i udviklingsholdet lader nu ane, at projektet i stedet vil fokusere på at udvikle systemer til selvkørende køretøjer. Hensigten er nu, at få mulighed for at indgå partnerskab med eksisterende producenter eller – i anden ombæring – at springe ud som selvstændig bilproducent.

Læs også:  Apples bil-rygter får nyt liv

Stor udskiftning

I alt er omkring 1000 personer blevet forflyttet, afskediget eller er fratrådt fra holdet. Antallet af ansatte i Project Titan er dog uændret, stillingerne er i stedet blevet besat med nye kræfter som skal styrke Apples nye kurs.

Det forlyder, at Apple operer med en intern deadline til udgangen af næste år – inden da skal holdet bag Project Titan bevise at et selvkørende system til biler kan realiseres.

Det nye fokus for Apples bildrømme kommer efter måneder med flere strategiske tvister internt, men også med underleverandører til Project Titans hovedkvarter i Sunnyvale, Californien.

Apples er ikke den eneste tech-gigant der går med bildrømme. Ærkerivalen Google er også i færd med at udvikle både selvkørende køretøjer samt systemer til eftermontering på eksisterende biler.

Se også:  Apple-bilen kan blive en BMW