Facebook på vej med Android-smartwatch

Facebook skulle angiveligt være i fuld gang med udviklingen af et smartwatch på Android med fokus på sundhed og kommunikation.

Facebook på vej med Android-smartwatch

Et smartwatch fra Facebook – lyder det fristende? Ja, der skulle angiveligt være ny hardware på vej fra selveste Facebook. Det kommende smartwatch fra Facebook er udstyret med Android, hvor der er ekstra stort fokus på kommunikation og sundhed.

Rygterne er bragt af The Information som har hørt dette fra fire forskellige kilder, som har kunnet følge udviklingen af uret.

Hvad navnet bliver på et Facebook-smartwatches vides endnu ikke, men der er alligevel lidt spændende information. Først og fremmest vil det køre en open-source udgave af Android, og vil derudover have dybt integreret Facebook-tjenester, såsom Messenger, WhatsApp og Instagram. Det vil endda blive udstyret med eSIM, hvorved det vil kunne tilgå mobilnetværket og altid have adgang til internet.

Læs også: Apple og Facebook i strid om privatlivsfunktion i iOS 14

Flere produkter på vej fra Facebook

Men det hele stopper ikke ved et smartwatch. Facebook har ellers tidligere forsøgt sig med en mobiltelefon, som ikke var det store hit. Det var i form af Facebook-mobilen HTC First fra 2013, som hurtigt blev droppet igen.

Alligevel har virksomheden store hardware-planer. Først og fremmest et smartwatch med Android, men der arbejdes også på et egenudviklet styresystem til både smartwatches og andre produkter. Rapporten fortæller også, at Facebook vil gøre det muligt for uret at oprette forbindelse til hardware og tjenester fra sundheds- og fitnessfirmaer som Peloton Interactive.

Spørgsmålet er, med de ry Facebook har omkring håndtering af brugernes privatliv, om nogle vil have lyst til at dele sundheds- og træningsdata med virksomheden.

Læs også: Facebooks WhatsApp-krav sender brugerne over til Signal

Facebook-smartwatch kommer i 2022

Det første smartwatch fra Facebook kommer til næste år. Anden generation med deres eget OS skulle komme i 2023. Prisen forventes at blive utroligt billig, da det ikke er hardwaren der skal tjenes penge på.

Var det noget med med et Facebook-smartwatch?

Se også: Nyheder om sociale medier og apps