Hold øje med hjemmet via app på mobilen

Sikkerhedsekspert giver gode råd til hjemmet der efterlades, når du rejser sydpå for at stå på ski eller slappe af ved poolen.

Hold øje med hjemmet via app på mobilen

Når hjemmet forlades, til fordel for varmere himmelstrøg eller prepereret pister, så er der altid en vis bekymring for hjemmet, da ingen ønsker at komme hjem til kedelige overraskelser. 

Fakta er dog, at mere end 40.000 danske hjem hvert år udsættes for indbrud. Der er stor mulighed for at bringe det tal ned, hvis man blot følger nogle simple anvisninger. Det oplyser Dansikring Direct – Verisure i en pressemeddelse.

Virksomheden har desuden givet følgende tips, som kommende rejsende kan drage nytte af, inden turen går sydpå.

Gode råd til danskerne, inden de tager på ferie:

Det helt simple. Sørg for at alle døre er ordentlig last med gode låse og at alle vinduer lukket. Bor du i hus skal du også huske at lukke alle vinduer på første sal.

Vær diskret. Der er ingen grund til at melde ferieplanerne ud på de sociale medier. Mange indbrudstyve finder frem til deres ofre ved hjælp af eksempelvis Facebook.

Allier dig med en nabo. Få din nabo til at hjælpe dig med at få dit hjem til at se beboet ud. Det kan være ved at fylde skraldespanden, tømme postkassen, tænde lyset om aftenen eller parkere en bil i indkørslen.

Anskaf en fotodetektor i tilslutning til din alarm. Den kan tage billeder og sende dem direkte til et alarmselskab i tilfælde af indbrud. På den måde kan de med det samme verificere, at der er indbrud og alarmere de relevante myndigheder.

Brug en smart app. Så kan du holde øje med huset mens du er væk. Ligesom du har muligheden for at slå alarmen til og fra, tænde og slukke lyset som om du var hjemme. Og hvis du har en digitallås fra Ruko som er koblet til op via en Verisure VBox, kan du sågar via app’en åbne op for naboer eller andre som ser efter huset mens du er væk (uden at du skal give dem en nøgle).

App’en er en succes

Sidstnævnte tip er en særlig god ide, hvis du ønsker at have fuld kontrol over hjemmet. Det mener i hvert fald Peter Folman, der er afdelingschef i Dansikring Direct.

-”Er du rigtig smart, så får du dig en alarm med en tilknyttet app til din smartphone, som foruden at give besked, hvis der er indbrud, også giver dig mulighed for at tænde og slukke lyset, tænde tv’et og hvis du samtidig har en digitallås kan du sågar åbne og låse din hoveddør, for en nabo eller venner, så de kan komme ind og vande blomster og fjerne post mens du er væk.”

Verisures oplyser også, at deres app til hjemmet er blandt Europas mest populærer bolig-apps, med mere end 250.000 daglige brugere. Det er dog ikke kun Dansikring Direct, der kan bryste sig af en smart app til hjemmet. Konkurrenter så som TDC kan også holde dig opdateret på i skiliften. 

Så husk altid at gøre huset klart til ferien, selvom kufferten bare venter på at forlade matriklen. Kontakt eventuelt dit forsikringsselskab, for at høre om dine muligheder, så du modtager hjemmet i samme stand, som du efterlod det i før rejsen.

Link: Dansikring Direct – Verisure