Kaosset fortsætter hos Twitter – lukkede kontorerne over weekenden

Elon Musk opsagde 50% af Twitters ansatte efter opkøbet og nu forlader hundredvis selv selskabet - 2.000 ud af 7.500 kan være tilbage.

Kaosset fortsætter hos Twitter – lukkede kontorerne over weekenden

Twitters kontorer lukkede weekenden over frem til i dag, det ifølge en officiel udmelding til personalet. Selskabet har ikke angivet en forklaring til hvorfor, men det siges, at der simpelthen er for mange, der siger op.

Elon Musk er blevet citeret for at have sagt, at ”de bedste folk bliver” og at han ikke er ”super bekymret”.

Arbejd over eller bliv fyret – 90% vælger fyring

Musks planer om at gøre Twitter mere økonomisk stabilt har blandt andet inkluderet at sælge et blåt Verificeret-flueben til alle, der er villige til at betale knap 60 kroner om måneden, samt at fyre halvdelen af personalet og forsøge at minimere udgifterne.

Twitters personale havde frem til 17. november til at underskrive en forpligtigelse til at arbejde overtid eller forlade selskabet med tre måneders fratrædelsesgodtgørelse.

Tidligere ansatte tweeter at mellem 74 og 90 procent af medarbejderne har valgt pengene i stedet for at vende tilbage til kontoret.

Se også: Hvilke selskaber er de største?

Kun 2.000 ansatte tilbage ud af 7.500

En tidligere ansat har overfor BBC fortalt, at de forventer, at færre end 2.000 medarbejdere bliver i virksomheden. Det er omkring en fjerdedel af de oprindeligt 7.500 ansatte.

De afslørede også, at hele deres team er blevet opsagt, mens en anden ansat fortalte, at denne ikke ønskede at arbejde for en, der over e-mail truede dem flere gange med, at “kun særligt interessante tweeps kunne fungere her”, når man i forvejen arbejdede 60-70 timer ugentligt.

Se også: Billig mobilabonnement

Meme der fejrer Twitters død

Senere tog den nye CEO og ejer i vanlig stil til orde og tweetede selv. Her meddelte han, at for at kunne tjene en mindre formue på sociale medier, bør man begynde med en stor, hvorefter han afslørede, at Twitter havde nået ny rekord i brug.

Derefter lagde han et piratflag ud og afsluttede med et meme af en grav, et symbol på, at Twitter fejrer Twitters død.