Microsofts AI-chatbot, Copilot, fås nu som Android-app

Det er ikke længere nødvendigt at have Bings mobilapp for at få adgang til Copilot (tidligere kaldet Bing Chat) på Android-telefoner.

Microsofts AI-chatbot, Copilot, fås nu som Android-app

Microsoft har uden det store ståhej lanceret en separat Copilot-app til Android. Den nye app kan downloades fra Google Play Store og giver adgang til Microsofts AI-chatbot Copilot, uden at man behøver have Bings mobilapp. Copilot har nu været ude i omkring en uge til Android, men der er endnu ikke nogen iOS-version tilgængelig i App Store.

Microsofts Copilot-app til Android er meget lig ChatGPT, hvor man har adgang til chatbottens funktioner, billedgenerering via DALL-E3 og mulighed for at få udkast til tekst til e-mails og dokumenter. Den har også fri adgang til OpenAI’s seneste GPT-4 model – noget man ellers skal betale for, hvis man bruger ChatGPT.

Lanceringen af Copilot-appen kommer lidt mere end en måned efter, at Microsoft omdøbte Bing Chat til Copilot. Microsoft lancerede til sin AI-satsning tidligere i år som en del af søgemaskinen Bing, hvor der blev integreret en ChatGPT-lignende brugerflade med søgeresultater. Den tjeneste er stadig tilgængelig, men Microsoft har droppet navnet Bing Chat og gjort Copilot til en mere selvstændig oplevelse, der også eksisterer i sit eget separate domæne på copilot.microsoft.com, meget i stil med ChatGPT.

Mens Copilot-appen og Copilot i Bing Chat-appen er den gratis version, bliver Copilot for Microsoft 365 nu den udgave, som svarer til ChatGPT Plus.

Læs også: Overraskende tal: Bing taber markedsandele trods AI-satsning

Skal konkurrere bedre med ChatGPT

At lancere en mobilapp til Copilot er det næste oplagte skridt i udvidelsen af den selvstændige Copilot-oplevelse – især med tanke på, at Bing Chat også fik ændret sit navn til Copilot. Der er ikke noget tegn på, at der kommer en iOS-version af Copilot lige med det samme, men den er formentlig på vej. Indtil da kan man altid bruge Bing-appen på sin iPhone eller iPad, hvis man vil have adgang til de eksisterende Copilot-funktioner.

Copilot er også navnet, som Microsoft anvender til sin AI-drevne chatbot, som er dybt integrereret i Windows 11. Med den ændrede brandstrategi er der ingen tvivl om, at Microsoft vil konkurrere tættere med ChatGPT. Det er til trods for, at Microsoft har et meget tæt samarbejde med OpenAI, som står bag ChatGPT.

Læs også: TomTom og Microsoft introducerer AI-stemmeassistent til din bil