TomTom og Microsoft introducerer AI-stemmeassistent til din bil

TomTom og Microsoft vil introducere en AI-baseret stemmeassistent til biler, som du kan tale helt naturligt til.

TomTom og Microsoft introducerer AI-stemmeassistent til din bil

TomTom er gået sammen med Microsoft om at annoncere en ”fuldt integreret, AI-baseret og samtalebaseret køreassistent”, der kan finde vej til infotainmentplatforme i køretøjer inden for den nærmeste fremtid.

Læs også: OpenAI lancerer gratis stemmestyring i ChatGPT midt i direktørkaos

AI-stemmeassistent til bilen, der forstår naturlig tale

Den hollandske virksomhed påstår, at den tilbyder en ”mere sofistikeret taleinteraktion”, som gør det muligt for brugerne at tale helt naturligt, når de skal navigere, finde stop på ruten, ændre indstillinger på bilen og stort set alt andet, man har brug for at ordne, mens man kører.

TomTom, der ellers er bedst kendt for sine GPS-løsninger, er gået sammen med Microsoft om at udvikle denne AI-assistent. Teknologien benytter OpenAI’s sprogmodeller samt Microsofts produkter som Azure Cosmos DB og Azure Cognitive Services. Cosmos DB er en multimodal database, og Cognitive Services er et sæt API’er til brug i AI-opgaver. Det lader med andre ord til at være en kapabel assistent, der tager det bedste fra Microsofts nyeste AI-teknologier.

“Ved at udnytte vores ekspertise inden for navigation og teknologi skaber vi en banebrydende ny måde for folk at interagere med deres køretøjer på. Når begge virksomheder integrerer det, de er bedst til, i én løsning, forvandler vi oplevelsen i bilen, så bilister kan bede deres bil om hvad som helst og stole på, at den leverer varen,” siger Mike Schoofs, der er chef for omsætning hos TomTom.

Læs også: Overraskende tal: Bing taber markedsandele trods AI-satsning

Kan integreres i bilproducenters brugerflader

TomTom lover, at stemmeassistenten kan integreres med de infotainmentsystemer og brugerflader, som bilproducenterne i forvejen anvender i deres biler. Det betyder, at bilproducenten beholder sin egen branding, selv om den bagvedliggende teknologi er TomTom og Microsofts.

Stemmeassistenten kan altså dukke op i biler fra vidt forskellige mærker, som ønsker at købe løsningen. TomTom har ikke meldt noget ud om allerede indgåede aftaler med bilproducenter, men teknologien bliver integreret i TomToms Digital Cockpit – selskabets eget bud på et fuldt ud integreret infotainmentsystem til køretøjer.

Det er ikke første gang, et selskab har forsøgt sig på dette. I juni annoncerede Mercedes et tre måneder langt betaprogram, der inkorporerede ChatGPT-modeller i udvalgte biler. Denne løsning benyttede også Microsofts Azure OpenAI-tjeneste. Bilmærket DS har også introduceret ChatGPT-stemmeassistent som tilkøb til udvalgte køretøjer.

TomTom viser den nye AI-baserede stemmeassistent frem ved CES i januar. Til den tid bør vi vide mere om, hvordan løsningen rent faktisk fungerer.

Læs også: Apple arbejder på “ansvarlig” chatbot-konkurrent til ChatGPT