Nu kan du gruppere ens fotos i Google Fotos

En tredjedel af alle fotos i Google Fotos er lignende fotos. Derfor introducerer Google nu muligheden for at gruppere ens fotos. Det skaber bedre overblik over ens fotos.

Nu kan du gruppere ens fotos i Google Fotos

Google Fotos til Android og iOS har fået en ny opdatering med en række interssante og brugbare funktioner såsom muligheden for at inddele lignende fotos i stakke. Det oplyser Google i et blogindlæg.

Læs også: Google udsender stor AI-opdatering til Maps i Danmark

Grupperer automatisk ens fotos i stakke

Er du en ivrig mobilfotograf, kender du garanteret til oplevelsen af at have dusinvis eksemplarer af samme motiv – for eksempel af hunden eller børnene, der poserer foran kameraet. Ikke alle fotos er lige vellykkede, så man tager en ordentlig bunke fotos og håber på, at der er kommet nogle gode skud i kassen.

Det er altid godt at helgardere sig, men de mange fotos fylder meget i ens fotosamling. Ja, faktisk optager lignende fotos en tredjedel af folks fotosamling, oplyser Google. Men det ændrer den nye novemberopdatering af appen på.

Nu er det muligt at aktivere en funktion i Google Fotos, der grupperer lignende fotos i fotostakke.

Google Fotos identificerer og grupperer automatisk fotos, der er ens og taget på samme tidspunkt. Google bruger også AI til automatisk at udvælge det bedste foto fra stakken. Du kan dog til enhver tid selv vælge, hvilket foto der skal være fremhævet i stakken. Og hvis du ikke ønsker at have dine lignende fotos grupperet, kan du altid slå funktionen fra igen.

Når funktionen er klar på din smartphone, dukker en popup i Google Fotos op. Alternativt kan den aktiveres ved at gå til Indstillinger for Fotos > Præferencer.

Læs også: Google gør det nemmere at skrive på tastaturet i liggende tilstand

Bedre kategorisering af skærmbilleder

Google Fotos bruger også AI-software til at hjælpe med automatisk organisering af skærmbilleder, så de bliver lagt i passende mapper såsom ID, bøger og magasiner, noter, opskrifter, betalingsmetoder og sociale medier.

Disse albums kan ses, hvis man går ind i Google Fotos og trykker på fanen “Søg”. Scroll derefter ned til “Dokumenter” og tryk på “Se alle”.

Google Fotos er nu også i stand til automatisk at arkivere skærmbilleder efter 30 dage. Hvis du synes, det er irriterende at kigge på gamle skærmbilleder iblandt dine sikkerhedskopierede fotos, er denne funktion noget for dig. Når skærmbillederne er arkiverede, er de stadig sikkerhedskopierede, men vises ikke i mappen med sikkerhedskopieret indhold.

Automatiske kalenderbegivenheder ud fra fotos

Google Fotos er nu integreret med Google Kalender. Hvis du for eksempel åbner et skærmbillede af en flybillet eller en brochure i Google Fotos, dukker en genvejsknap op, som lader dig indstille en påmindelse på baggrund af den dato, der står på billedet. Igen bruger Google kunstig intelligens til at analysere billedernes indhold for datooplysninger.

Når man trykker på knappen, åbnes et vindue, hvor man kan tilføje en titel til kalenderbegivenheden og rette dato og tidspunkt til, hvis man har brug for det. Ellers er det blot at trykke “Tilføj”, og så er kalenderbegivenheden tilføjet.

Læs også: Nyheder om apps og sociale medier