Google udsender stor AI-opdatering til Maps i Danmark

Med en ny opdatering til Maps bruger Google AI til at forbedre korttjenesten, så det bliver lettere at orientere sig og få overblik i trafikken.

Google udsender stor AI-opdatering til Maps i Danmark

Med over 1 milliard månedlige brugere på verdensplan kan Googles succes med korttjenesten Maps ikke anfægtes, men som med så mange andre ting er der stadig plads til forbedringer.

Netop forbedringer er Google nu klar med, da it-giganten har udsendt en større AI-fokuseret opdatering til Maps. De nye funktioner kommer også til Danmark.

Læs også: Seneste nyt om sociale medier og apps

Nye AI-funktioner og integration af Google Lens giver bedre overblik

I en pressemeddelelse oplyser Google, at søgegiganten nu er klar med en opdatering, som skal gøre det lettere at få overblik over samt at orientere sig i trafikken, uanset om du sidder bag rattet i bilen eller er fodgænger.

Dette vil Google opnå igennem en række AI-drevne nyheder samt integration af Google Lens i 53 byer, herunder København. Det gør det muligt at få vist et mere virkelighedstro billede af bygninger og veje.

Den nye opdatering giver bedre information om, at der rundt om hjørnet ligger et åbent supermarked, busstoppested eller populær kaffebar.

Bedre visning af komplicerede vejforløb

Kender du til følelsen af at køre på en motorvejsstrækning med et kompliceret vejforløb, hvor du bliver i tvivl om, hvilken frakørsel du skal tage, og hvilken vognbane du bør placere dig i? Nu kommer Google Maps dig også til undsætning.

En ny funktion giver langt bedre og mere detaljeret visning af komplicerede vejforløb såsom en frakørsel, hvor det er vigtigt at placere sig i den korrekte vognbane.

Google Maps oplyser også hastighedsgrænsen – noget der dog i perioder har været muligt herhjemme i Danmark.

Skal gøre det lettere at være elbilist

Hvis du ejer en elbil, kender du måske også til frustrationen over lademuligheder eller manglen på samme. Med den nye opdatering vil Google nu forsøge at gøre tilværelsen en anelse lettere for elbilister. Som noget nyt giver Maps nu indsigt i, om et specifikt ladeudtag er kompatibel med din bil, hvornår laderen sidst blev brugt, og med hvilken hastighed den lader.

”Google Maps er meget mere end at komme fra A til B. Det skal også give både information og inspiration. Og Maps skal gøre det let, sikkert og sjovt at færdes nye steder – uanset transportform. Vi arbejder hele tiden på at gøre oplevelsen for brugerne mere levende, og heldigvis åbner udviklingen inden for AI nogle helt nye muligheder, både nu og på den lidt længere bane,” siger Jesper Vangkilde, som er kommunikationschef for Google i Danmark.

Læs også: Google Maps viser nu kun ladestationer, når du har elbil

Navigation i 3D kommer til Danmark senere

Google oplyser også, at selskabet lancerer en række andre nyheder, som dog først vil komme til Danmark på et senere tidspunkt. En af dem er ’Immersive View for routes’, som kan vise din navigationsrute i 3D og give adgang til informationer om trafik- og vejrforhold.

Til at starte med lanceres funktionen i syv europæiske storbyer (Paris, London, Amsterdam, Barcelona, Dublin, Venedig og Firenze). Danmark – formentlig København – skulle altså komme senere.