Ny Samsung-app giver Android-designet en vild forvandling

Samsung løfter sløret for den officielle app, Good Lock, der ændrer Android-designet til noget, du aldrig har set før, hvor enhver krog kan tilpasses.

Ny Samsung-app giver Android-designet en vild forvandling

I forhold til den måde, som Google oprindeligt har tiltænkt, at Android skal tage sig ud, har Samsung i forvejen foretaget en hel del designændringer med TouchWiz-brugerfladen til alle Galaxy-modellerne.

Hvis det alligevel ikke skulle være nok, kan du nu forvandle Android-brugerfladen endnu mere med en simpel app, som Samsung nu officielt har lanceret, efter den har været i Samsungs ”Galaxy Apps”-butik i nogle uger.

Læs også: Nu får Samsung Galaxy S6 og S6 edge Marshmallow i Danmark

Appen går under navnet Good Lock og ændrer praktisk talt alt, der gælder brugerfladen – ikke kun farver, men selve opstillingen af grundlæggende elementer og funktioner i Android. De største ændringer findes i låseskærmen og i notifikationspanelet.

Samsung Good Lock låseskærm 1
Foto: Samsung.com

Få adgang til alt direkte fra låseskærmen

Direkte fra låseskærmen kan du nu åbne apps, som du hyppigst bruger, ved at swipe op fra bunden, hvor du selvfølgelig har mulighed for selv at bestemme, hvor mange og hvilke, der skal være. Under listen med de mest benyttede apps finder du også alle dine øvrige apps, så du altid kan finde den app, du har brug for.

For flere år siden var det i Android muligt at placere widgets på låseskærmen, men denne mulighed blev fjernet igen efter nogle versioner. Nu gør Samsung det muligt igen med Good Lock-appen. Her får du nem adgang til alle dine widgets ved at trække skærmen ned ved uret i toppen af låseskærmen.

Læs også: Her er de bedste covers til Samsung Galaxy S7 [WEB-TV]

Til sidst kan du også organisere dine notifikationer direkte fra låseskærmen. Hvis du er faldet over en vigtig notifikation, som du ikke har tid til at reagere på her og nu, men gerne vil sikre, at du tjekker senere, kan du swipe notifikationen til højre side. Dermed ligger notifikationen nu som en påmindelse, som du kan tjekke senere.

Samsung Good Lock 1
Foto: Samsung.com

Skift mellem forskellige designs i løbet af dagen

Hvis du har forskellige behov på din smartphone alt efter hvad du foretager dig – eksempelvis hvis du er på arbejde på et tidspunkt og trænger til noget underholdning på et andet, så kan du med Good Lock oprette rutiner. Det ændrer hele brugerfladen med quick settings-felter, widgets, apps på låseskærmen, farver og layout alt efter hvornår på dagen det er eller på hvilken placering, du befinder dig.

Good Lock byder på langt flere markante designændringer, som du kan tjekke ud ved at downloade appen til enten Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 Active, Galaxy S7. Galaxy S7 edge eller Galaxy Note 5 med Android 6.0 Marshmallow.

Læs også: Samsung Galaxy S7 edge: Samsungs bedste nogensinde [TEST]

Desværre er appen kun tilgængelig i Galaxy Apps-butikken i blandt andet USA og Canada, men heldigvis er den troværdige app-side fra Android Police, APK Mirror, kommet os til undsætning. Du kan således downloade appen herfra i stedet.