Reddits indhold kan blive låst bag betalingsmur

"Internettets forside" - onlineforummet Reddit - er populært. Det vil Reddit formentlig lukrere på ved at lægge udvalgte subreddits bag betalingsmur.

Reddits indhold kan blive låst bag betalingsmur

Reddits direktør Steve Huffman har antydet, at nogle af de Reddits såkaldte subreddits eller sektioner af platformen, som findes inden for ethvert emne – i fremtiden kan koste penge at få adgang til. Det skulle ske i et forsøg på at udtænke nye indtægtskilder.

Steve Huffman nævnte muligheden under et forretningsopkald, hvor han sagde, at Reddit også vil teste AI-drevne søgeresultater senere i år.

Reddit har været meget fokuseret på at tjene penge både i tiden op til og efter sin børsnotering i marts.

Se også: Seneste nyt om de sociale medier og apps

Reddit optimerer sine indtjeningsmuligheder

Den første store nyhed på denne front var for mere end et år siden, da virksomheden begyndte at opkræve udviklere for API-kald, hvilket tvang den populære tredjepartsapp Apollo til at lukke. Det førte til omfattende protester, som virksomheden var nødt til at lukke ned med magt.

Efterfølgende kom det frem, at Reddit havde indgået en aftale med Google om at bruge Reddits unikke brugerdrevne indhold til at træne sine Gemini AI-modeller. I samme ombæring har Reddit for nylig blokeret alle øvrige søgemaskiner såsom Bing fra at crawle Reddits indhold.

Subreddits kommer muligvis bag betalingsmur

Under forretningsopkaldet i forbindelse med offentliggørelsen af det seneste kvartalsregnskab antydede Steve Huffman, at nogle subreddits i fremtiden kan blive gemt væk bag betalingsmur.

Virksomheden vil måske eksperimentere med subreddits med betalingsvægge som en måde at øge indtjeningen på.

“Jeg tror, at den eksisterende, altruistiske, gratis version af Reddit vil fortsætte med at eksistere og vokse og trives, præcis som den har gjort. Men nu låser vi døren op for nye anvendelsesmuligheder, nye typer subreddits, der kan bygges med eksklusivt indhold eller private områder og den slags,” lyder det.

Som en børsnoteret virksomhed er der pludselig stigende forventninger til at tjene penge, idet en lang række investorer – store som små – forventer et positivt afkast på deres investeringer. Det er derfor ikke så overraskende, at Reddit nu vil forsøge at tjene flere penge på sin platform.

Meta Platforms har også introduceret en betalingsudgave af sine sociale medier Facebook og Instagram. Her kan man købe reklamefri adgang til de to sociale medier for 75 kroner per måned, hvor ens oplysninger ikke bruges til annoncering. Prisen er dog så høj, at privatlivsgruppen noyb har klaget til det østrigske datatilsyn over, at priserne er “helt ude af proportioner”.

Se også: Nyt om mobilteknologi og telebranchen