Google vil træne AI-modeller på Reddit-brugeres indhold

Google betaler 60 millioner dollar om året for adgang til brugergeneret indhold fra det sociale medie Reddit.

Google vil træne AI-modeller på Reddit-brugeres indhold

En kæmpe aftale til en værdi af 60 millioner dollar om året er blevet indgået forud for Reddits rygtede børsnotering.

Aftalen betyder, at Google samarbejder med Reddit om at få adgang til data til AI-træning med fokus på at forfine sprog- og maskinlæringsmodeller.

For at forbedre sine AI-modeller såsom Gemini skal Google bruge forskellige træningsværktøjer og nye datakilder. Det skal hjælpe den kunstige intelligens med at træne sprog- og maskinlæringsmodeller. Nu har Reddit indgået en aftale, som giver Google adgang til at bruge indhold fra Reddit-brugere til at træne deres AI-modeller.

Læs også: Gemini genererer historisk ukorrekte billede af nazister

Aftale til 60 millioner dollar om året

Ifølge Reuters vil aftalen tilføre 60 millioner dollar om året til Reddit. Det giver Google adgang til Reddits API (Application Programming Interface) med det formål at træne søgegigantens AI-modeller.

Google oplyser også selv, at de har indgået en aftale med Reddit. Aftalen giver Google adgang til kommentarer og indlæg fra brugerne, så Google kan træne sine AI-modeller.

Ifølge Google vil adgangen til Reddits dynamiske platform være en stor hjælp til at træne deres AI-modeller. Hverken Reddit eller Google har nogen kommentarer til, hvad Reddits brugere siger til, at deres data nu skal bruges til at træne AI-modeller.

Læs også: OpenAI lancerer Sora – hyperrealistiske AI-genererede videoer