Sådan deler du rejsestatus og ankomsttidspunkt i Google Maps og Apple Kort

Hvordan deler man sin rejsestatus og rute med andre? Vi guider dig til, hvordan du deler rejsestatus og forventet ankomst i Google Maps og Apple Kort/Apple Maps.

Sådan deler du rejsestatus og ankomsttidspunkt i Google Maps og Apple Kort

Når man rejser fra A til B, er der ofte en ven, et familiemedlem, en kollega, en date eller en helt femte person, der venter på, at man ankommer. I mange af disse situationer er det praktisk at kunne dele sit forventede ankomsttidspunkt med en eller flere personer via sin navigationsapp, som for de flestes vedkommende vil være enten Google Maps eller Apple Kort.

På den måde ved den anden person, hvornår du dukker op, og ingen behøver at bekymre sig uden grund. Samtidig kan andre følge med i, hvor langt du er nået på din rejse, da man hele tiden kan din rejsestatus.

Modsat generel lokalitetsdeling, som er aktiv hele tiden, fungerer deling af sin rejse i Google Maps og Apple Kort ved kun at dele den ene rejse, indtil man ankommer til den angivne destination.

Se også: Din Google Maps lokationshistorik slettes, hvis ikke du gør dette

Del dit ankomsttidspunkt med andre i Google Maps

Bruger du Google Maps, kan man dele sin placering. Først skal du igangsætte navigation til en destination. Når rutevejledningen er i gang, uanset om det er i bil, på cykel eller til fods – kan klikke på den hvide bjælke i bunden af skærmen for at åbne flere indstillinger.

Klik nu på knappen “Del rejsestatus”. Et nyt vindue åbner nu. Her har du mulighed for at dele via kontaktpersoner, der har en Google Konto, så de får besked direkte i Google Maps på deres telefoner.

Du kan også vælge at dele din rejsestatus i andre apps såsom Beskeder, Messenger, Chrome, Gmail og diverse sociale medier. Vælger du at dele rejsestatus med en anden app end Google Maps, oprettes et unikt link, som du kan dele med venner og bekendte. Linket er gyldigt, så længe du har navigation til din destination slået til, og indtil din rejse er afsluttet.

Deler du din rejsestatus med nogen, kan du nemt afslutte det ved at trykke “Stop deling” i den hvide bjælke nederst i Google Maps.

Bruger du Google Maps i Android Auto, kan du gøre det samme. Her skal du klikke på de tre hvide prikker i den hvide bjælke, der indeholder rejsestatus. Tryk nu på “Del rejse” og vælg en kontaktperson på listen, som du ønsker at dele rejsestatus med.

Se også: Nye AI-funktioner klar i Google Maps

Del dit ankomsttidspunkt med andre i Apple Kort

Hvis du bruger Apple Kort på en iPhone til at navigere, dukker muligheden for at dele sin rejsestatus op, når man har startet sin rejse til fods, i bil, på cykel eller med offentlig transport.

Træk op i den hvide bjælke nederst på skærmen for at åbne flere indstillinger. Når en rutevejledning er aktiv, kan du klikke på “Del ankomst”. Kan du ikke se knappen, skal du sørge for, at den er slået til i Indstillinger > Kort.

Hvis du deler dit forventede ankomsttidspunkt med en person, der har en iPhone og iMessage, får vedkommende et link, der åbner i Apple Kort – og de kan samtidig følge din tur i Kort. Andre, for eksempel dem med en Android-telefon, vil få en SMS med dit forventede ankomsttidspunkt. Skulle ankomsttiden ændre sig, får de en ny besked.

Delingen stopper automatisk, når du når frem til din destination. Vil du stoppe deling tidligere, kan du trykke på knappen “Stop deling” i bunden. Den knap er synlig under hele rejsen, når du deler den.

Bruger du Apple CarPlay, har du samme mulighed for at dele din rejsestatus. Tryk på den bjælke, der viser din aktuelle rejsestatus. Nu ser du flere indstillinger, herunder “Del ankomsttidspunkt”. Tryk på knappen og vælg nu en kontaktperson, som du vil dele rejsestatus med. For at stoppe delingen skal du trykke på “Stop deling”.

Se også: Google Maps får flere nye, smarte funktioner