Spar på varmen med denne Android-app

Har man en bestemt type træpillefyr, kan man spare på træpiller ved at downloade en app

Spar på varmen med denne Android-app

Alt bliver sjovere med en app. Alle kender det, hvis der findes en app der kan erstatte eller forbedre en proces man ellers selv skulle foretage sig, så skal den afprøves. I dette tilfælde drejer det sig om en app, der kan være med til at spare dig massevis af kroner på husholdningsbudgettet.

Det drejer sig nemlig om varme.

I mange danske hjem kommer varmen fra et fyr, der er ved hjælp af træpiller, bringer varme ud i stuerne. Appen giver ikke en rabatkode på træpiller, og er heller ikke i stand til at reparere et ødelagt træpillefyr, men den kan dog stadig spare forbrugerne penge.

Der er tale om appen NBE v13, der er en app til træpillefyr fra firmaet NBE Production A/S. Mens nogle mennesker måske blot ville foretrække muligheden for at tænde og slukke sit træpillefyr fra bilen eller sommerhuset, så er denne app til gadget-nørden, der er interesseret i hver detalje af sit varmesystem, og hvordan det fungerer.

Først og fremmest tilbyder appen et overblik over fyrets drift. Overblikket er væsentligt når man skal vurdere, om man skal bruge flere eller færre træpiller på sit fyr eller om fyret har brug for service. Med appen i hånden kan du som forbruger også ændrer samtlige indstillinger på fyret, helt uden at skulle røre ved det, eller have hjælp.

Udover de mange servicefunktioner, der får en til at føle sig som en vaskeægte gør-det-selv-mand, så giver appen, måske vigtigst af alt, mulighed for adgang til vigtig data, der kan spare mange penge på træpiller, og derved på budgettet. Først og fremmest tilbyder appen grafer og kurver over nøgledata på fyret. Herved er det muligt at gå helt i detaljer med hvordan ens fyr kører, og om der skal foretages ændringer af driften.

Derudover giver appen forbrugeren grafer over forbrugsdata inden for de sidste 24 timer, 24 måneder eller helt op til 12 år. På den måde kan man som forbruger nærstudere sit forbrug, og sådan finde ud af hvor der skal laves ændringer i ens forbrug af træpiller og varme i hjemmet, for at spare de ekstra kroner.

Sidst men ikke mindst virker appen overalt, og ikke kun på ens hjemmenetværk. Dog kræver appen en internetforbindelse, både til træpillefyret, og til dit device. Du kan hente appen til Android her.