Tesla introducerer smartere digitale bilnøgler med UWB

En ny opdatering til Teslas iOS-app åbner for brug af teknologien Ultra Wideband (UWB) til digitale bilnøgler. Det giver mærkbare forbedringer i stabilitet og funktionalitet.

Tesla introducerer smartere digitale bilnøgler med UWB

I en opdatering til version 2024.2.3 af Teslas app til iOS udruller Tesla understøttelse af Ultra Wideband (UWB) til iPhone. UWB er en trådløs protokol til rumlig bevidsthed, som Apple kalder det, som giver store forbedringer til funktionen telefonnøgle – også kaldet en digital bilnøgle.

Ultra Wideband (UWB) er en teknologi, der kræver hardwareunderstøttelse både på brugerens mobil og i bilen. Det er derfor kun de nyeste Tesla-modeller, der understøttes. Det gælder den seneste generation af Model 3 (Highland), 2023-udgaven af Model X samt Cybertruck.

Hvis man som iPhone-brugere vil have glæde af teknologien, skal man have en iPhone 11 eller nyere. Samtidig skal man have version 4.29.5 eller nyere af Teslas app til iOS installeret på sin iPhone.

Læs også: Chok hos Tesla: Massefyringer kan være på vej

UWB forbedrer Tesla-telefonnøgler

Tesla gør brug af digitale nøgler, som gør det muligt at låse bilen op uden at skulle have en nøgle med. Telefonen har du jo allerede med alle steder. Denne funktionalitet kalder Tesla for passiv indstigning.

De digitale nøgler kan også give andre gæsteadgang til din Tesla, uden at nogen behøver at fragte en nøgle rundt.

Konceptet fungerer, men nogle Tesla-ejere melder om, at bil og telefon ikke altid snakker sammen via Bluetooth, når man rører bilens dørhåndtag. Så skal man finde mobilen frem, låse den op og åbne Tesla-appen, før bilen kan ”se” den digitale nøgle.

Understøttelse af UWB-protokollen fungerer mere præcist og effektivt end Bluetooth, og det kommer iPhone-ejere til gode.

UWB gør det for eksempel muligt for enheder at registrere både afstand og retning til de enkelte UWB-enheder.

Det vil sige, at din Tesla efter opdateringen vil kunne registrere, hvilken af to eller flere personer, der er tættest på førersiden. Det bør gøre det muligt at indlæse den korrekte førerprofil, selv om der altså er flere personer med digitale nøgler, der sætter sig ind i bilen. I hvert fald, hvis de har nyere iPhones.

Sådan aktiverer du Tesla-telefonnøgler med UWB

For at aktivere funktionen skal man i Tesla-appen vælge Telefonnøgle > Opgrader. Følg derefter instruktionerne.

Efter opsætningen skal du lade dine iPhone-indstillinger, vælge “Anonymitet & sikkerhed” og slå indstillingen “Interaktioner i nærheden” til for Tesla-appen.

Læs også: Tesla Model 2 til 200.000 kr. lanceres næste år