Tesla Model 2 til 200.000 kr. lanceres næste år

Tesla-elbilen med kodenavnet "Redwood", populært kendt som Model 2, kommer i midten af 2025. Model 2 bliver Teslas billigste elbil.

Tesla Model 2 til 200.000 kr. lanceres næste år

Hvornår kommer den billige nye elbil fra Tesla? Det er nu blevet afsløret, at Tesla vil starte produktionen af “Redwood”, også kendt som Model 2, i midten af 2025.

Se også: Test, bedømmelse og anmeldelse af elbiler

Den billigste elbil fra Tesla kommer i 2025

Tilbage i 2020 afslørede Elon Musk, administrerende direktør i Tesla, at en elbil til 25.000 dollar var under udvikling. Man mente dengang, at en lancering ville blive det efterfølgende år, men sådan blev det ikke.

Det er dog ikke noget nyt, at Tesla forsinker ny modeller. Cybertruck blev flere år forsinket – og 2. generation af sportsvognen Roadster er endnu ikke en realitet, selvom den blev lanceret i 2017.

Det tyder dog på, at Tesla snart kan være klar til at ryste markedet med den nye Model 2. Angiveligt skulle Model 2 sættes i produktion i midten af 2025. Det oplyser Reuters, har fået informationen fra flere kilder i branchen.

Det kan meget vel blive i 2025, at Tesla lancerer Model 2 med en pris, der forventes at lande omkring 200.000 kroner.

Med den pris bliver den en af de billigste elbiler på markedet i 2025. Den aktuelt billigste Tesla, Model 3, koster fra cirka 340.000 kroner.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Tesla Model 2. Kilde: motor1.

Hvad ved vi om Tesla Model 3?

Selv her i 2024 ved vi ikke meget om Model 2, der er en af de mest ventede biler i de kommende år. Igen er der rygter og personer med informationer om “Redwoord”, som kan give os et indtryk af bilen.

Tesla beskriver selv bilen som en “kompakt crossover”. Man kan altså forvente en mindre elbil til en meget attraktiv pris.

Model 2 forventes at blive en konkurrent til elbiler som  Volkswagen ID.3BYD DolphinMG4 Electric, Volvo EX30, Renault Megane Electric og andre bybiler og mindre familiebiler.

Tesla skulle angiveligt have skilt en Honda Civic ad, for at blive klogere på, hvordan man bygger en billig bil, fortæller kilderne til Reuters.

Tesla Model 2 vil angiveligt få et Cybertruck-inspireret design, men vil dog ikke være bygget i rustfrit stål.

Batteriet i Model 2 er med stor sandsynlighed et LFP-batteri, der er de billigste at producere. Rækkevidden forventes at lande et sted mellem 300 og 400 kilometer for basismodellen.

Tesla tilbyder typisk tre varianter, så vi forventer en Tesla Model 2, Model 2 Long Range og en Model 2 Performance.

Se også: Rygter, specifikationer og billeder af Tesla Model 2

Vi anbefaler:
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste forsikring til elbil
De billigste elbiler på vejene i Danmark