TikTok bliver forbudt i USA

Den første stat i USA, Montana, indfører forbud mod TikTok - efter den 1. januar 2024 skal appen være fjernet fra app stores i USA.

TikTok bliver forbudt i USA

Montana er den første amerikanske stat til at indføre et forbud mod TikTok – forbuddet træder i kraft den 1. januar 2024.

Den såkaldte SB 419-lov blev underskrevet af Montanas guvernør, republikaneren Greg Gianforte, forleden og kræver, at appbutikker til mobiler til næste år fjerner appen fra sit udbud i Montana.

Se også: Hvilke sociale medier deler mest data?

Mener at TikTok er tæt knyttet til kinesiske myndigheder

Guvernør Gianforte hævder, at TikTok er “tæt knyttet til udenlandske fjender”, det vil i dette tilfælde sige de kinesiske myndigheder og sender store mængder brugerdata til det kinesiske kommunistparti.

TikTok er tidligere blevet forbudt at downloade til enheder koblet til myndighederne i Montana.

Se også: De bedste mobiltelefoner

Bøde på 69.000 kroner per dag

Borgerne i Montana kan stadig bruge TikTok-appen efter at forbuddet er trådt i kraft. Hvis appen stadig er tilgængelig i butikkerne efter 1. januar 2024, får både appbutikkens administration og TikTok bøder på 10.000 dollars per dag af staten Montana. Det svarer til cirka 69.000 kroner.

TikTok har udsendt en officiel kommentar, hvor de hævder, at loven er en overtrædelse af borgere i Montanas rettigheder i forhold til den amerikanske grundlov. TikTok forventer at appellere forbuddet i en domstol.

Se også: TikTok undersøges for at skades unges helbred

Indfører flere stater og lande også forbud

TikTok er også til debat andre steder i USA og andre dele af verden, hvor man er bekymret for, at TikTok sender brugerdata til de kinesiske myndigheder.

Det bliver interessant at følge, om Montana sætter en lavine i gang i USA, så andre stater følger trop og ligeledes indfører forbud.