Video: Se Apple Face-ID blive hacket

Et vietnamesisk sikkerhedsselskab viser, hvordan Face-ID sikkerheden kan brydes.

Video: Se Apple Face-ID blive hacket

Apples variant af ansigtsgenkendelse, Face ID, har slået sig på at være sikrere end Touch-ID fingeraftrykslæseren. Nu viser det vietnamesiske sikkerhedsselskab Bkav, hvordan Apples sikkerhedsforanstaltning kan brydes.

Se også: Sikkerhedsfirma låser iPhone X op med en maske  

Ved hjælp af en realistisk 3D-printet model af brugerens ansigt er det lykkedes at narre sikkerhedsløsningen til at tro, at det er brugeren der låser mobilen op. Den efterlignende maske er desuden blevet påhæftet særlige infrarøde fotoprints af brugerens øjne.

I den fem minutter lange video, viser sikkerhedsselskabet hvordan masken, oplåser telefonen i første forsøg efter lidt tøven.

Bkav vurderer slutteligt, at Face ID ikke er sikker nok til at foretage økonomiske transaktioner – eksempelvis til brug af Apples Pay mobilbetalingsløsning.

Se også:  iPhone X første indtryk: sådan kan Face ID drille

Svært hack

I praksis er Face ID dog ikke næm at narre. Det kræver et meget detaljeret 3D-scan af brugerens ansigt samt et særligt infrarødt billede af brugerens øjne. Alle dele kræver specialiseret værktøj. Samtidig kræver hacket, at der er uhindret adgang til brugerens iPhone X.

Andre sikkerhedsissues kan dog give grund til at foretrække en anden løsning til at låse mobilen. For nogle uger siden viste en video hvordan en søn kunne opløse sin mors iPhone X op. Face ID kan ikke skelne identiske tvillinger fra hinanden.

Læs også:  10-årig dreng låser sin mors iPhone X op med Face ID