YouTube kommer som app til Apple Vision Pro

YouTube er på vej som en app til Apples mixed reality-headset Vision Pro, så ejere får adgang til et gigantisk kartotek af indlevende videoindhold.

YouTube kommer som app til Apple Vision Pro

Hvordan går det med understøttelse af VR-videoindhold fra internettet i Apple nye mixed reality-headset, Vision Pro? Ikke super godt.

Den suverænt mest populære streamingtjeneste, YouTube, er ingen steder at finde som en officiel app til Apple Vision Pro, men det ser ud til at ændre sig.

Læs også: De første test og anmeldelser af Apple Vision Pro

YouTube kommer til Apple Vision Pro

Ifølge en talsperson fra YouTube har video-platformen en Vision Pro-app med i sin køreplan. I en udtalelse til GSM Arena skriver talsperson Jessica Gibby:

”Vi er glade for lanceringen af Vision Pro, og vi understøtter det ved at sikre, at YouTube-brugere har en fantastisk oplevelse i Safari. Vi har ikke nogen specifikke planer at fortælle om på nuværende tidspunkt men kan bekræfte, at en Vision Pro-app er med i vores køreplan.”

Udmeldingen kommer, efter YouTube, Spotify og Netflix alle har nægtet at gøre deres respektive iPad-apps kompatible med Vision Pro inden lanceringen af headsettet. Sidst YouTube blev spurgt, var der ingen planer om en lancering af en rigtig visionOS-app fra streamingtjenesten, men nu lader der altså til at være kommet andre boller på suppen.

Det kan måske have at gøre med den popularitet, som udvikleren Christian Seligs Juno-app til YouTube har fået på Vision Pro. Jessica Gibby meldte ingen dato eller tidslinje ud, så hvornår en officiel YouTube-app kommer, er endnu uvist. Det kan også sagtens være, at det i første omgang bare bliver i form af en iPad-app med nogle ændringer.

Med en tjeneste som YouTube, hvor der er enorme mængder af 3D- og 360 graders videoindhold, vil det dog være nærliggende med en app udviklet specifikt til Apple Vision Pro – en såkaldt native app.

Læs også: Mand kører Cybertruck, mens han bruger Apple Vision Pro

Apple: YouTubes rumlige videoer er af dårlig kvalitet

Siden 2011 har YouTube understøttelse 3D-videoer, og 360 graders videoer har været understøttet siden 2016, men ingen af delene fungerer i Vision Pro.

Da Apple-talsperson Jackie Roy fik spørgsmålet, om YouTubes VR- og 360 graders videoer nogensinde kommer til at fungere i Apple Vision Pro, svarede hun mere eller mindre, at kvaliteten af de film ikke er tilstrækkelig god:

”Meget af det indhold blev skabt til enheder, der ikke kunne tilbyde en rumlig oplevelse i høj kvalitet. I visse tilfælde kan dette indhold også gøre en køresyg. Vi har fokuseret på at give de bedst mulige rumlige medieoplevelser inklusive rumlige fotos, videoer, Apple Immersive Video og 3D-film, der er tilgængelige på Apple TV.”

Læs også: Apple-chef: Alternative appbutikker øger risikoen for iPhone-brugere

Ny WebXR-videostandard giver knas med VR-videoer

Ligeledes er der mange nye ejere af Vision Pro, der oplever, at andre VR-videoer ikke fungerer, fordi Safari på nuværende tidspunkt ikke understøtter det åbne WebXR-videoformat. WebXR kan være en mulig vej til understøttelse af YouTubes VR-videoindhold via browseren, men det fungerer som bekendt ikke i skrivende stund.

Apples talsperson oplyser, at selskabet arbejder på sagen, men det lyder til, at der kommer til at være begrænsninger, og at det vil tage et stykke tid.

”WebXR er stadig en ret åben standard og udnytter derfor ikke kraften, ydeevne og interaktionsmulighederne i Vision Pro og visionOS,” siger hun og tilføjer:

”Vi har aktivt bidraget til W3C-webstandarderne inklusive WebXR og foreslået interaktionstandarder, der beskytter brugernes privatliv. Vi fortsætter med at arbejde sammen med communitiet for at hjælpe med at give gode rumlige computeroplevelser via nettet.”

Kort sagt er en YouTube-app til Vision Pro i kortene for fremtiden, men en tidsramme findes endnu ikke. Det er dog det samme for stort set alle andre VR-videoer på nettet. Nye platforme giver stort set altid nye udfordringer.

Læs også: Apple Vision Pro er dyrt at reparere – meget dyrt!