Mand kører Cybertruck, mens han bruger Apple Vision Pro

USA's transportminister reagerer på viral video af en mand, der kører i en Tesla Cybertruck, mens han interagerer i det virtuelle univers i Apples nye VR-headset.

Mand kører Cybertruck, mens han bruger Apple Vision Pro

De første købere har modtager deres Apple Vision Pro VR-headset fra Apple. Det betyder også, at de første videoer, hvor folk bærer headsettet i forskellige situationer, er begyndt at dukke op. Og det vækker opsigt.

I en video, som er gået viralt, ser man nemlig en mand, der tilsyneladende kører en Tesla Cybertruck iført Apple Vision Pro. Det skriver Reuters.

Se også: De første test og anmeldelser af Apple Vision Pro

Hold øje med vejen, tak!

Den video har fået USA’s transportminister til at reagere på X: “Husk – ALLE avancerede førerassistentsystemer, der er tilgængelige i dag, kræver, at den menneskelige fører har kontrol og er fuldt engageret i køreopgaven til enhver tid,” skrev Pete Buttigieg.

Så vidt vides er det muligt at slå transparancy mode til – det vil sige, at man i headsettet ser, hvad der foregår, som om man ikke havde VR-headsettet på. Derfor er det altså muligt, at manden i bilen rent faktisk kan se, hvad der foregår, om end det sker med en responstid på – ifølge Apple – 12 millisekunder.

Øget reaktionstid er næppe ønskværdigt, men i USA, hvor videoen lader til at være filmet, er alt jo som bekendt muligt. Og så alligevel, for i flere delstater er brug af VR-headset under kørsel gjort ulovligt.

Manden bag afslører, at det var en prank

Efter videoen gik viralt viser det sig, at episoden var optaget “for sjov” som en prank. Det forklarer 21-årige Dante Lentini til Gizmodo, som ses i videoen. Der er samtidig dukket endnu en video op, hvor episoden ses inde fra Tesla Cybertruck.

Selv om Apple Vision Pro ikke er brugt under kørsel i ramme alvor, ændrer det ikke ved, at Dante Lentini har – som han selv indrømmer – kørt med headsettet på i 30-40 sekunder. Og det er naturligvis noget, vi kun kan fraråde at gøre. Heldigvis kan hverken Tesla Cybertruck eller Apple Vision Pro købes i Danmark.

Se også: Apple har solgt omkring 200.000 Vision Pro-headsets