Call of Duty: Vanguard – nok til at slå Battlefield 2042?

Call of Duty: Vanguard er officiel med ny singleplayer-, multiplayer og Zombies-oplevelse i bedre grafik. Men er det nok til at slå Battlefield 2042?

Call of Duty: Vanguard – nok til at slå Battlefield 2042?

I går aftes løftede Activision sløret for næste spil i Call of Duty-serien. Call of Duty: Vanguard blev afsløret i et spektakulært live-event i den ekstremt populære battle royale-shooter Warzone. Her var der masser af nyheder at byde på med flottere grafik, ny singleplayer-kampagne, masser af multiplayer maps, ny zombies-oplevelse, og ikke mindst nyheden om anti-cheat og et helt nyt map til Warzone. Call of Duty: Vanguard ser lovende ud, men kan det hamle op med Battlefield 2042?

Se også: Guide: De 5 bedste headsets til PlayStation 5

Hvad byder Call of Duty: Vanguard på?

I Call of Duty: Vanguard går vi fra den moderne tidsalder i Call of Duty: Modern Warfare til 2. Verdenskrig, hvor spillet vil indeholde en historisk inspireret singleplayer-kampagne. I singplayer-kampagnen følger man forskellige virkelige personligheder fra 2. Verdenskrig, fx en karakter baseret på den sovjetiske snigskytte Lyudmila Pavlichenko, også kendt som “Lady Death”. Spillet bygger på samme grafikmotor i Modern Warfare, IW8, som er blevet optimeret og nu leverer endnu bedre grafik. På PS5 og XBX loves der fast 60 billeder per sekund. Lyden er ogås blevet bedre med en ny 3D-lyd.

Udover singleplayer er der ny multiplayer med rekordmange maps. Ved lanceringen vil Call of Duty: Vanguard byde på 20 maps, med nye spiltyper, fx Champion Hill og en ny Zombies-omgang, som bindes sammen med historien fra Black Ops Cold War.

Derudover var der spændende nyheder til Call of Duty: Warzone. Først og fremmest kommer der (endelig) et helt nyt map, som lanceret senere i år. Og til sidst skulle der komme en længeventet anti-cheat. Lige nu er Warzone ekstremt plaget af spillere der benytter snyd, hvorfor dette er en stor nyhed.

Call of Duty: Vanguard lanceres den 5. november og kommer til PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S og PC.

Se også: Call of Duty: Warzone runder 100 millioner spillere

Call of Duty: Vanguard vs Battlefield 2042?

Når det kommer til antallet af spillere, så har Call of Duty tidligere været større end Battlefield. Med en ekstrem stor hype omkring Battlefield 2042 er nyhederne i Call of Duty: Vanguard så nok til at fortsætte denne trend?

Battlefield 2042 lanceres den fredag den 22. oktober 2021, hvor Battlefield, modsat Call of Duty, går fra tiden omkring 2. Verdenskrig til en nær fremtid –  mere præcist år 2042. Her bydes der på kampe i gigantiske maps med op til 128 spillere med moderne våben, specialister, kampvogne, fly og meget mere. Her er der de klassiske spiltyper Conquest og Breakthrough, men også en ny spiltype kaldet Hazard Zone, som tyder på at være en blanding af Escape from Tarkov og Hunt: Showdown. Og så er deres også Portal, hvor spillere får mulighed for at opbygge helt egne gamemodes. Battlefield Portal gør det muligt at oprette brugerdefinerede spil, med genstande fra Battlefield 2042, Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 og Battlefield 3.

Læs også: Så vildt bliver Battlefield 2042- lanceringsdato og forudbestilling

I Battlefield 2042 er der syv nye maps samt en række klassiske maps, som er blevet opdateret. Grafisk har BF2042 også fået en overhaling, men om det slår Vanguard kan kun tiden vise.

Når det kommer til multiplayer-oplevelsen, så virker Battlefield 2042 til at byde på den største og nyeste oplevelse af de to spil. Hvor Call of Duty: Vanguard har fordele er på singleplayer og Warzone. Warzone har stadig et enormt publikum, som har investeret masser af tid i spillet. BF2042 kommer helt uden en singleplayer-kampagne, hvilket er til Vanguards fordel.

Hvilket spil vil ende med at tiltrække flest spillere? Det kan kun tiden vise, men begge ser lovende ud. Skulle jeg give mit umiddelbare bud, så ser BF2042 mest lovende ud.

Battlefield 2042 eller Call of Duty: Vanguard – hvad vælger du?