De bedste enheder til streaming af film og serier

Med en stigende popularitet for streaming af film og serier, så guider vi her til de bedste enheder til at få indholdet på TV’et. Her er de bedste streaming-enheder til TV’et.

De bedste enheder til streaming af film og serier

Både lyd og billede streamer danskerne mere end nogensinde før. Der bliver generelt set mindre traditionelt TV, og der er nu 51 procent af danskerne der streamer film- og tv-indhold. Derfor er det selvfølgelig oplagt at se på, hvordan man bedst og lettest får film og serier afviklet på TV’et, og gerne i en ordentlig kvalitet. 

4K-fjernsyn har aldrig været billigere, og da begynder at findes et ordentlig bibliotek af  4K-indhold på de forskellige streamingtjenester, så kommer de efterhånden til deres ret. Der er forskellige måder at streame indhold til TV’et, hvor nogle kræver en mobil og andre kommer med en fjernbetjening, men der er noget for enhver og for i alle prisklasser.

Vi tager her et kig på de bedste enheder til at streame til TV’et.

Læs også: Disney+: Billigste abonnement streamer på fire enheder og i 4K

Bedste streaming-enheder til film og TV

 

Billig og ligetil: Chromecast

Chromecasten er den billigste måde at komme godt i gang med streaming. Chromecasten er en lille enhed, der bliver tilsluttet TV’ets HDMI-port, hvorefter man kan bruge mobilen til at streaming og styre indholdet, dvs. mobilen bliver din fjernbetjening. Alle de kendte apps til streaming af serier og film har indbygget Chromecast i deres apps, på både iOS (iPhone og iPad) og Android. Chromecasten er billig og simpel at bruge, men manglen på en dedikeret fjernbetjening og brugerflade på TV’et savnes til tider. Vil man have indholdet i 4K, så skal man vælge Chromecast Ultra, der desuden også kan bruges til spil-streaming med Google Stadia.

Med fjernbetjening: Apple TV

Apple TV fungerer meget anderledes end Chromecast, på trods af at de to er store konkurrenter. Godt nok skal de begge tilsluttes en HDMI-port, men herefter ophører lighederne også. Apple TV er en lille sort boks, med en tilhørende fjernbetjening, som man bruger til at navigere rundt i den TV-tilpassede brugerflade, tvOS. Her er der adgang til alle de populære streamingtjenester, afvikles i 4K (Apple TV 4K), HDR, Dolby Vision, HDR10 og Dolby Atmos, og selvfølgelig kan der med AirPlay 2 streames fra andre Apple-enheder. Med Apple Arcade kan der også spille spil på Apple TV. Apple TV er utroligt simpelt at bruge og man bliver hurtigt glad for den lille fjernbetjening – dog er prisen omkring det dobbelt af en Chromecast.

Læs også: Apple TV eller Chromecast: hvad skal du vælge?

Flere funktioner: Nvidia Shield

Nvidia Shield er et interessant alternativ med flere funktioner, men er langt fra så udbredt som de to førstnævnte. Her får man både en fjernbetjening, 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos, opskalering af HD-video til 4K og også Google Assistent, hvor man styre hele smarthjemmet. Med Pro-udgaven er der indbygget lagerplads, to USB 3.0-porte og mulighed for Plex-medieserver samt streaming af spil med Geforce Now. Nvidia Shield koster omtrent det samme som Apple TV, men giver flere og andre muligheder.  

Den dyre: Smart-TV

Den nok simpleste måde at streame indholdet på TV’et er samtidig den dyreste. Alle de populære TV-producenter har smart-TV, der via den indbyggede brugerflade og fjernbetjeningen giver hurtig adgang til indholdet. Faktisk kommer nogle TV med et Netflix-knap direkte på fjernbetjeningen. Med kun en enkelt fjernbetjening og få tryk, så kan man altså streaming film og TV-indhold på TV’et, men det kræver så også et TV, der understøtter dette. Det er let og smart, men kan også have udfordringer, hvor fx ikke alle tjenester er tilgængelige på alle de forskellige smart-TV platforme. 

Læs også: De 3 bedste abonnementer på Danmarks 3 mobilnetværk

Flere måder at streame indholdet på

Der er mange måder at streame serier og film på TV’et, hvor ovenstående er dem vi bedste kan anbefale. Det er fx også muligt at streame via PlayStation og Xbox, men det er sjældent den letteste måde og nogle apps virker ikke altid optimalt, da der er mindre fokus fra udviklerne af streaming-apps på disse platforme.

For langt de fleste er Apple TV den oplagte løsning, som er let at gå i gang med, har en fjernbetjening og det mest intuitive interface. Det er dog en noget dyrere løsning end Chromecasten, der streamer det samme indhold til halvdelen af prisen.

Læs også: Sådan kan du få billigere streamingtjenester

Temaets videre forløb

Temaet er stadig relevant. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 28/1/2020 pustede redaktionen nyt liv til historien med historien; Samsung laver eget AirDrop-alternativ til Galaxy-mobilerKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Få også seneste nyt om sagen her..