Fisker Ocean er snart klar til produktion

I næste måned skal produktionen af den fuldelektriske Fisker Ocean starte på Magna-Steyr-fabrikken i Østrig. De første forventes leveret i slutningen af året.

Fisker Ocean er snart klar til produktion

Den kommende Fisker Ocean-elbil er en af årets mest hypede biler. En prototype af bilen har været vist frem i hele verden, og den er nu blevet forudbestilt i indre mindre end over 50.000 styk. Planen var, at den skulle gå i produktion i november, og derefter leveres i slutningen af 2022 og starten af 2023 – og den tidsplan holder stik.

Se også: Test af elbiler

Fisker Ocean vises frem før produktionsstart

Inden Ocean går i produktion, skal den vises frem på Oslo Motor Show 2022, der skydes i gang den 28. oktober. Produktionen af Fisker Ocean skal gå starte i næste måned, som bilmærket også tidligere har meldt ud. I disse tider, hvor man generelt ser leveringsproblemer og mangel på komponenter, er dette en god nyhed.

Ocean skal produceres i Østrig på Magna-Steyr-fabrikken, der er en CO2-neutral fabrik. Mere præcist skal produktionen skydes i gang den 17. november.

Der er generelt et stort fokus på bæredygtighed i den fuldelektriske Ocean, hvor der er brugt tæt på 50 kg genbrugte og biologisk nedbrydelige materialer. Ifølge Fisker skulle Ocean være verdens mest bæredygtige bil.

Derefter vil de første leveringer af Fisker Ocean begynde. I første omgang leveres der forudbestilt biler til kunder i Norge og otte andre lande. Vi har ikke fået oplyst det endelige tal, men der er forudbestilt mere end 50.000 styk Ocean. Her er det vigtigt at huske på, at ingen endnu har set den færdigproducerede bil, dens infotainmentsystem og siddet i den færdige kabine.

Vil Fisker Ocean blive som kunderne forventer og håber? Det må vi se, når de første biler er blevet leveret.

Fisker Ocean

Tre varianter af Fisker Ocean

Ocean bygges på en særlig FM29-platform, som er udviklet i samarbejde med Magna specifikt til Fisker Ocean. Det er en letvægtsplatform af aluminium, som også anvender genbrugt kulfiber, hvortil karosseriet er udført i stål.

Fisker Ocean kommer i varianterne Extreme, Ultra og Sport – læs mere om specikationer og priser på Fisker Ocean her.

Og så er der faktisk også en fjerde variant: One. Fisker Ocean One er en speciel lanceringsvariant, der prismæssigt svarer til den dyreste variant, Extreme. Den vejledende pris er her 595.000 kroner.

Der bliver produceret 5.000 styk Fisker Ocean One, som ifølge producenten er proppet med førsteklasses udstyr, som 22 tommer alufælge, indsatser i genanvendt kulfiber, digital signatur og den store udstyrspakke fra Ocean Extreme.

Fisker Ocean har en rækkevidde på op til 630 kilometer. Den skulle angiveligt kunne lade med op til 250 kW.

Se også: Nyheder om elbiler