Fisker kan gå konkurs om 30 dage

Fisker kan blive nødt til at søge om konkursbeskyttelse inden for 30 dage, hvis virksomheden ikke kan betale sine gældsforpligtelser.

Fisker kan gå konkurs om 30 dage

Det ser sort ud for elbilproducenten Fisker med danske Henrik Fisker i direktørstolen. Fisker har nu meldt ud, at de vil søge konkursbeskyttelse inden for 30 dage, hvis de ikke kan opfylde deres gældsforpligtelser.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Er Fisker færdig?

Den stadig nystartede elbilproducent Fisker er i store problemer. Tilbage i marts søgte virksomhedens konkursrådgivere efter at have haft samtaler med Nissan, der ikke blev til et partnerskab. Fisker mangler i høj grad penge til at betale deres regninger. Derfor måtte Fisker stoppe produktionen elbilen Ocean og sænkede derefter pludseligt prisen, så de hurtigere kunne komme af med deres eksisterende beholdning.

Herhjemme faldt prisen på Fisker Ocean med cirka 200.000 kroner, men den i USA blev op til 40 procent billigere.

Fisker meldte tidligere på ugen ud, at de planlægger at reducere arbejdsstyrken yderligere og strømline aktiviteter, herunder at reducere sit fysiske fodaftryk.

I går meddelte, at de forventer at indgive konkursbegæring inden for de næste 30 dage. Medmindre der sker et mirakel, kan det altså snart være slut med det ellers spændende elbil-eventyr for Henrik Fisker.

Fisker lancerede Ocean på Mobile World Congress den 28. februar 2022. De første eksemplarer af Ocean blev leveret 9. maj 2023.

Der har siden leveringerne startet været utallige problemer, som ekstreme forsinkelser på leveringer og problemer med bilerne. Det blev ikke bedre efter Marques Brownlee, også kendt på Youtube som MKBHD, i hans test af Fisker Ocean udtaler, at han “ikke ville have en Ocean, selvom han fik den gratis”. Siden da er flere dårlige anmeldelser blevet publiceret.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Derfor er privatleasing en god idé

Der er flere fordele ved at lease en bil – og specielt en elbil. Ved at vælge privatleasing af en elbil slipper for alle faldgruberne og risici der er forbundet med køb. Der er i dag mange ejere af Fisker Ocean, der nu står med en bil, der ikke er mange kroner værd.

Ved at lease slipper man også for bekymringer om batterinedbrydning, gensalgsværdi, den teknologiske udvikling og mere til. Læs mere om privatleasing af elbil her.

Se også: Priser og tilbud på privatleasing af elbil

Vi anbefaler:
De billigste elbiler på vejene
Elbiler, der er bedst til prisen
Få den bedste elbilforsikring hos If