ASUS’ vilde gamingmobil kommer med hele 18 GB RAM

Vil du ikke gå ned på specifikationer? Så kan ASUS friste med intet mindre end 18 GB RAM i gamingmobilen ROG Phone 5, som præsenteres i dag.

ASUS’ vilde gamingmobil kommer med hele 18 GB RAM

Langt de fleste bærbare computere sælges med 8 GB RAM, hvilket dækker de flestes behov. Men 8 GB RAM er ingenting i forhold til den kapacitet, som man snart kan få i en mobiltelefon.

ASUS er nemlig på vej med deres næste gamingmobil, ROG Phone 5, som bliver præsenteret senere i dag. Og traditionen tro er der i forvejen sluppet masser af detaljer om telefonen ud. Dem kan du læse om her.

En af oplysningerne går på, at ASUS ROG Phone 5 bliver udstyret med voldsomme 18 GB RAM. Ja, den er god nok: 18 GB. Lad os lige fokusere lidt på, hvor vildt det er.

Vi skal ikke længere tilbage end til 2015 for at finde Apples iPhone 6s, som blev lanceret med kun 16 GB – ikke RAM, men lagerplads. Telefonens RAM havde en kapacitet på beskedne 2 GB. Den kommende ASUS ROG Phone 5 vil altså kunne fås i en variant med mere RAM, end hvad iPhone 6s havde af lagerplads.

Og for at sætte i relief, hvor skørt det er med 18 GB RAM i en smartphone, så kan langt de fleste bærbare computere fås med en standardkapacitet på 8 GB RAM. De fleste computere kan naturligvis opgraderes til mere, men selv de fleste forbrugere kan nøjes med 8 GB RAM i en bærbar computer.

Læs også: ASUS ROG Phone 5 har den bedste lyd … og jackstik

RAM-modulet ser ikke ud af meget, men til smartphones fås der pt. ikke noget bedre. Foto: SK hynix

Læs også: Gaming på mobilen er enormt – slår alle andre platforme

20 % hurtigere end eksisterende RAM på markedet

Det er naturligvis fordi ASUS ROG Phone 5 er en gamingmobil, at det ikke er godt nok med ‘kun’ 16 GB RAM som i flere eksisterende flagskibe. Derfor er der heller ikke kun tale om en stor kapacitet, men også en lynhurtig type af RAM. RAM-modulet er nemlig en helt ny type, som verdens største RAM-producent, sydkoreanske SK hynix, skal levere til netop ASUS ROG Phone 5. Det har SK hynix selv afsløret i en pressemeddelelse.

De 18 GB RAM er af typen LPDDR5, som med en hastighed på 6.400 Mbit i sekundet er cirka 20 procent hurtigere end eksisterende LPDDR5-RAM på markedet. Sammen med Qualcomms nye Snapdragon 888-chipset bliver der med andre ord fart over feltet i den kommende gamingmobil fra ASUS. Spørgsmålet er så, om der overhovedet findes nogen applikationer og spil til Android, som kan udnytte både den enorme kapacitet og høje hastighed?

Foruden den vilde mekanik vil ROG Phone 5 også byde på stereofronthøjtalere i topklasse, 3,5 millimeter udgang til hovedtelefonstik og udløserknapper, som man kender det fra mange andre gamingmobiler.

Prisen på ROG Phone 5 er endnu ukendt, men den bliver vi forhåbentlig meget klogere på, når ASUS afslører topmodellen klokken 12.00 dansk tid. Du kan følge afsløringen her.

Se også: Nyheder om telefoner til gaming

Videre om emnet

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 3/3/2021 gik redaktionen videre og fulgte op med artiklen Samsungs 2021 Neo QLED-TV vil være bedst til gaming – Historien kan du læse her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.