Børn under 18 år i Kina må spille online tre timer om ugen

Unge under 18 år i Kina må nu kun spille online tre timer om ugen - det sker for at sætte en stopper for spilafhængighed.

Børn under 18 år i Kina må spille online tre timer om ugen

Børn i Kina må nu kun spille online i tre timer om ugen. Det har de kinesiske myndigheder netop bestemt. Kinesiske spilplatforme som Tencent og NetEase skal derfor begrænse onlinespil for mindreårige til kun tre timer om ugen efter de nye regler, der blev indført af tilsynsmyndighederne mandag. Det skriver til statslige medier i Kina.

Unge under 18 i Kina må spille online en time fredag, lørdag og søndag

Ændringen sker som reaktion på den voksende bekymring over spilafhængighed og skal også ses som et bredere indgreb mod Kinas teknologigiganter.

I praksis betyder det, at børn under 18 år vil være begrænset til en times spil fra kl. 20.00 til 21.00 fredag, lørdag og søndag samt på helligdage. Det er en ændring i forhold til den tidligere begrænsning på 1,5 times onlinespil på de fleste dage.

Ifølge Reuters skal spilvirksomhederne begrænse onlinespil uden for disse timer og skal have et system til verifikation af rigtige navne for at sikre, at de nye regler håndhæves.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Onlinespil er åndeligt opium

Myndighederne siger, at de også vil samarbejde med forældre og skoler for at hjælpe med at bekæmpe spilafhængighed blandt kinesiske unge.

De nye regler, der blev udstedt i går, kommer en måned efter en artikel offentliggjort af statslige medier, der beskrev onlinespil som “åndelig opium”.

Se også: Nyheder om gaming