Google Stadia får konkurrence fra selveste Nvidia

Sidste år lancerede Google konsoldræberen Stadia, som nu får konkurrence fra ingen ringere end Nvidia. Her er Geforce Now.

Google Stadia får konkurrence fra selveste Nvidia

Hvis du hører til blandt de af os, der kan bruge flere timer ugentligt på videospil, så kender du med sikkerhed til Nvidia. Nvidia lever af at producere såkaldte Graphic Processing Units – eller GPU’er.

Din enheds GPU dikterer mere eller mindre, hvilke spil du kan spille, og med hvilken opløsning og grafik. Men nu kan det snart være slut med, at din GPU bestemmer, hvilke spil, din enhed kan trække.

Nvidia lancerer GeForce Now – udfordrer til Google Stadia

Nvidia har for nyligt lanceret GeForce Now, som i det store hele ser ud til at blive førsteudfordrer til Google Stadia – i hvert fald når det kommer til cloudgaming.

GeForce Now har været i beta i flere år, hvor udvalgte spillere, eller spillere med specifikt udstyr, har kunnet bruge Nvidias spilstreaming-tjeneste, og give feedback. Den feedback, der er blevet givet, har Nvidia så lyttet til, og nu er selskabet klar med den offentligt tilgængelige tjeneste.

Jeg har selv deltaget i betaprogrammet, og må ærligt indrømme, at jeg ikke havde meget tiltro til GeForce Now før den officielle lancering. Efter lanceringen har piben dog fået en anden lyd, og jeg er overbevist om, at Nvidia skal tages dødseriøst – ikke mindst af Google.

Læs også: Google Stadia: Priser, spil og tilgængelighed

GeForce Now Vs. Google Stadia

GeForce Now og Google Stadia er ens på mange områder, men meget forskellige på andre. Ikke desto mindre føler jeg, at de to tjenester skal kæmpe om det samme publikum.

Begge tjenester er hører under kategorien cloudgaming, som i al sin snkelthed betyder, at alle spil ligger på en sky i cyberspace, og blot kræver en skærm med internetforbindelse. Man eliminerer altså behovet for spillekonsoller og dyre gamingcomputere. Her hører ligheden dog op.

For hvor Google Stadia både kræver abonnement og køb af spil, så har Nvidia fundet en anden indgangsvinkel. Med GeForce Now har Nvidia nemlig formået at samarbejde med Steam, Epic Games og Ubisoft, hvilket betyder, at du har adgang til dine Steam-, Epic- og Uplay-spil på GeForce Now.

Der er altså intet krav om, at du skal købe spil specifikt til GeForce Now, som du er tvunget til med Google Stadia. Derudover fungerer GeForce Now på langt flere enheder end Google Stadia. Stadia er lige nu begrænset til Chromecast Ultra, Google Chrome-browseren og Pixel-telefoner – som i øvrigt ikke forhandles officielt i Danmark.

GeForce Now fungerer på Mac OS, Windows PC, Nvidia Shield og Android-enheder med Android 5.0 eller derover, og 2 GB RAM eller derover.

Læs også: Microsoft om Xbox: Sony er ikke vores største konkurrent

Mobilsiden tester GeForce Now mod Google Stadia

Man skal selvfølgelig ikke sælge skindet før bjørnen er skudt. Og med alt andet i vores forunderlige lille verden, så er det ikke sikkert, at GeForce Now er bedre end Stadia – eller omvendt. Derfor vil vi også teste de to spilstreaming-tjenester op mod hinanden, før vi kommer med en endelig dom.