Microsoft arbejder på Xbox app store til iOS og Android

Hvis Microsoft får godkendt sit opkøb af Activision, så kommer de med en dedikeret Xbox app store til iOS og Android næste år.

Microsoft arbejder på Xbox app store til iOS og Android

Microsoft er godt i gang med forberedelserne til en Xbox-butik til iOS og Android i 2024.

Phil Spencer, chefen for selskabets gaming-division, har i et interview med Financial Times, sagt, at planen er afhængig af, at tilsynsmyndighederne godkender Microsofts 68,7 milliarder dollar store overtagelse af Activision Blizzard.

Se også: Mobilt bredbånd til gamere

Vil tilbyde Xbox-spil til alle skærme

Målet med en særlig app store til iOS og Android er at tilbyde Xbox og indhold fra både Microsoft og tredjepartspartnere på alle skærme.

Microsoft afslørede første gang, at de arbejdede på en Xbox-butik til mobile enheder i 2022 og bemærkede, at det planlagte opkøb af Activision Blizzard ville spille en afgørende rolle i den proces.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Digital Market Act  åbner for Microsofts muligheder

I henhold til EU-loven om Digital Market Act (DMA) skal de store platforme, som EU betegner som “gatekeepers”, åbne deres enheder for konkurrerende app-butikker.

Sidste efterår sagde en Bloomberg-rapport, at Apple allerede var i gang med at forberede sig på at gøre iOS kompatibelt med lovgivningen forud for fristen i marts 2024.

“Loven for digitale markeder er på vej. Jeg tror, at det er en enorm mulighed”, forklarer Phil Spencer.