Playstation 4 får lidt længere levetid

Rygterne om en lancering af Playstation 5 allerede i år bliver ikke en realitet. Sony bekræfter den tidligst kommer om et år.

Playstation 4 får lidt længere levetid

Tænk at det snart er 6 år siden Sony Playstation 4 landede i butikkerne i Danmark. Det betyder at vi nærmer os lanceringen af næste konsol, hvorfor der begynder at florerer tonsvis af rygter. Men blandt alle rygter kommer Sony med officiel information. 

Rygterne har nemlig længe gået på, at Sony allerede til efteråret ville lancerer Playstation 5, men det bliver ikke en realitet. Sonys Mark Cerny, hovedmanden bag Playstation, har sagt til magasinet Wired, at næste konsollancering tidligst vil ske om et år. Det betyder at PS4 og PS4 Pro får en lidt længere levetid, hvilket nogle nok vil sætte pris på. I hvert fald undertegnede.

I stedet kunne Playstation 5 blive lanceret til E3 i Juni eller måske endnu senere i 2020. December har det med at være primetime for konsoller og spil, så det vil også give mening med en november-lancering. Lækkede information afslører desuden, at PS5 vil blive lanceret med Battlefield Bad Company 3 og Last of Us 2. Grand Theft Auto VI kunne også blive eksklusivt til PS5 i en kortere periode.

Det rygtes også at Playstation 5 skulle blive bagudkompatibel med ældre Playstation-spil.

Rygter om indmaden i Playstation 5

  • 7-nanometer custom GPU baseret på AMDs Navi technology.
  • GPUen får angiveligt “ray tracing” til VR.
  • 7nm custom CPU baseret på AMD’s Ryzen processor med 8 kerner og 16 tråde.
  • 4K support med 8K opskalering.
  • 24 GB GDDR6 RAM og 4 GB DDR4 til operativsystemet.
  • 2TB lagerplads.

Læs også: PlayStation 5 og næste Xbox kan blive de sidste konsoller