PlayStation 5: I morgen giver Sony indblik i spillekonsollen

Den 18. marts går Sonys PlayStation-designer, Mark Cerny, på scenen og giver et indblik i PlayStation 5-spillekonsollen.

PlayStation 5: I morgen giver Sony indblik i spillekonsollen

I morgen, onsdag den 18. marts, går Sonys lead system architect på PlayStation på scenen, hvor han vil dykke ned i den kommende spillekonsol, PlayStation 5. Her vil han give indblik i konsollens arkitektur og fortælle, hvordan den vil være med til at forme fremtidens spil.

Læs også: Playstation 5: Lanceringsdato, pris og salgstart afsløret

Sony afslører nyt om PlayStation 5

Mark Cerny står bag flere PlayStation-konsoller og er kendt som både spildesigner, programmør og producent. Han er også hoveddesigneren bag den kommende PlayStation 5, og i morgen vil han stå for det såkaldte “deep dive” ned i konsollen.

Har du ikke andet at give dig til i disse Corona-tider, så tror vi det bliver rigtig interessant. Man kan følge med på den officielle PlayStation-blog og det starter klokken 17:00, dansk tid.

Tilbage i  oktober afslørede Sony en række spændende informationer om PlayStation 5, men siden da har man intet hørt. Vi ved at den bliver udstyret med en 8-kernet AMD Ryzen processor og en custom AMD grafikchip. 8K-opløsning vil blive understøttet, men mere interessant er 4K i op til 120Hz. Der kommer en ny DualShock-controller, 3D-lyd, lynhurtig SSD-harddisk og et lavere strømforbrug.

Prisen på PlayStation 5 er ikke fastlagt endnu, men den kunne blive højere end først forventet. Coronavirus kan desuden forhindre PS5-konsollen i at blive klar til julen i år.

Xbox har allerede fremvist Series X-specifikationer

Sonys PlayStation 5-eventet kommer tilfældigvis kort efter Microsofts afsløringer om deres super-konsol, Xbox Series X. I går fik vi nemlig samtlige specifikationer på Xbox Series X, som ser meget lovende ud. Den kommer blandt andet med en AMD Zen 2 processor med 8 kerner på 3,8 GHz, AMD RNDA 2 custom grafikchip, 16GB GDDR6 RAM, 1TB SSD-harddisk, som kan udvides med udvidelseskort. Her loves der support for 8K-opløsning og 4K op til 120 FPS.

Læs også: Xbox Series X lanceres til jul 2020