Xbox Series X lanceres til jul 2020

Microsoft har løftet sløret for den næste Xbox-konsol, og der er tale om en voldsom opgradering fra Xbox One.

Xbox Series X lanceres til jul 2020

I sidste uge løftede Microsoft officielt sløret for den kommende Xbox-konsol, der har fået navnet Xbox Series X. Også et lanceringsvindue blev offentliggjort – Microsoft har afsløret, at Xbox Series X bliver lanceret op til jul 2020.

Læs også: Test: 3 gode PlayStation 4-controllere

Det er ikke en kæmpe overraskelse, eftersom Sony for nyligt afslørede, at PlayStation 5 også bliver lanceret op til jul næste år. Til gengæld kommer det nye design måske som en overraskelse for en del af os.

Selve konsollen minder mere om en PC end de konsoller, vi hidtil har set, dog ser den ikke umiddelbart særligt stor ud. Ud fra traileren, som kan ses herover, er Xbox Series X nogenlunde lige så bred som controlleren, og cirka tre gange så høj. Nu er det selvfølgelig heller ikke fordi de nuværende konsoller fylder vanvittigt meget, men med tanke på den teknologi, der bliver mast ind i kabinettet, så er Xbox Series X ganske imponerende for sin størrelse.

Xbox Series X hardware og ydeevne:

  • CPU baseret AMD Zen 2
  • GPU baseret på Radeon RDNA-arkitektur
  • Lagerplads i form af NVMe SSD, der mindsker loadingtider
  • 8K-gaming med op til 120 billeder i sekundet
  • Ray Tracing
  • Variabel opdateringsfrekvens

Microsoft har endnu ikke afsløret de præcise tal, når det kommer til grafisk ydeevne, men traileren, som kan ses herunder, for Senua’s Saga: Hellblade II – der bliver udviklet til, og lanceret med, Xbox Series X – er angiveligt optaget i spil, der spilles i realtid på en Xbox Series X. Hvis det er den grafik, vi kan forvente, er der tale om en voldsom opgradering.

Mere end 8 gange kraftigere end Xbox One

Xbox-direktøren, Phil Spencer, har tidligere udtalt, at man sigter efter en dramatisk opgradering fra Xbox One. Spencer uddyber ved at forklare, at den grafiske ydeevne er mere end otte gange kraftigere end på Xbox One, og mere end dobbelt så kraftig som Xbox One X. Grafikprocessoren i Xbox One X yder seks teraFLOPS, hvilket vil sige, at Series X vil yde tolv teraFLOPS.

Læs også: PlayStation 5 bekræftet af Sony: lanceres næste år

Det nytter selvfølgelig ikke noget, hvis der ikke er udviklet spil, som kan udnytte ydeevnen. Microsoft kommer dog med små hints omkring, hvilke spil vi kan forvente at se fra lanceringen. Udover Senua’s Saga: Hellblade II, som med sikkerhed kommer til Xbox Series X, så ser det ud fra traileren ud til, at Hellblade II får følgeskab af et nyt Forza, som er Microsofts flagskibs-racerspilserie, Halo, som de fleste Xbox-spillere kender, og et fodboldspil. Her er der umiddelbart kun to muligheder i form af Konamis Pro Evolution Soccer eller FIFA fra EA Sports. Det årlige FIFA bliver som regel lanceret i oktober – godt og vel to måneder før jul – og Microsoft var blandt de første til at samarbejde med EA om en abonnementstjeneste til konsollen, så mon ikke det bliver FIFA fremfor Pro Evolution Soccer?

Navnet, Series X, antyder, at Microsoft lancerer mere end én konsol, hvor rygter har gået på, at en billigere og mindre kraftfuld version også lanceres til næste år. Indtil videre har Microsoft dog kun annonceret denne ene konsol, som de kalder den hurtigste og mest kraftfulde konsol nogensinde.