PlayStation 5 og næste Xbox kan blive de sidste konsoller

Flere analytikere er sikre på at vi nærmer os enden for spillekonsollens eksistens.

PlayStation 5 og næste Xbox kan blive de sidste konsoller

Næste år kunne blive sidste gang vi så nye spillekonsoller, hvis man skal tro på eksperterne i branchen. Både PlayStation 5 og Xbox 2 er rygtet til at blive lanceret næste år, men de kunne altså blive de sidste nogensinde. Konsollen skulle angiveligt blive overvundet af streaming af spil.

Der er ingen tvivl om, at både Sonys og Microsofts kommende konsoller bliver kraftige og vil kunne levere bedre grafik end nogensinde før set på konsoller. Men det kan blive svært at slå spilstreaming på den lange bane, hvor man vil kunne spille selv de mest krævende spil på en bærbar uden et dedikeret grafikkort eller på mobilen.

Den nyeste spiller i spilstreaming er selveste Google med deres Google Stadia, som har planer om at levere AAA-spil til alle typer enheder.

Google Stadia
Googles lancering af Google Stadia. Her lovede de op til 8K opløsning i fremtidens spil. Foto: Google

Fremtiden for spil

Spilstreaming er fremtiden flere spil, er flere eksperter enige om. Selv Cristiano Amon, er er præsident for Qualcomm, er slet ikke i tvivl:

“There’s no question – in our view – that the cloud is the new console,” “It’s just a matter of time.”

Med spilstreaming vil der ikke længere være grund til at investere tusinder af kroner på nye konsoller, computere og opgraderinger. Selv med en Chromecast og et TV vil man kunne streame high-end grafik. 

Tror i det er slut for spillekonsollerne? Spilstreaming er ekstremt interessant, men vi har vores tvivl på at det dræber konsollerne lige forløbig. Mon ikke vi også kommer til at se en PlayStation 6 med tiden. 

Læs også: Google vil revolutionere spilindustrien med Stadia