Softwareopdatering gør PlayStation 5 helt lydløs

En stor softwareopdatering er snart på vej ud til PlayStation 5-spillekonsoller, som tilføjer en meget ventet funktion.

Softwareopdatering gør PlayStation 5 helt lydløs

Har du en PlayStation kender du også den velkendte biblyd, når spillekonsollen tændes. En lyd der er ikonisk for PlayStation, men samtidig også kan være forstyrrende i de sene aftentimer. Har du ønsket at kunne slå den lyd fra? Så bliver det snart muligt på PlayStation 5.

Se også: Er PlayStation 5 billigst med eller uden et mobilabonnement?

Slå biblyd fra på en PlayStation 5?

Som med ældre PlayStation-spillekonsoller kan opstartsbyden med det høje bib ikke deaktiveres på PlayStation 5 – endnu. En softwareopdatering er nemlig på vej ud, som kommer med flere spændende funktioner, heriblandt muligheden for at slå opstartslyden fra.

Softwaren er netop nu rullet ud i beta, hvor man i indstillingerne finder muligheden for at skrue ned og helt slukke for biblyden, når PS5 tændes.

Det er en simpel funktion, som mange ejere af PS5 har håbet og ventet på ville komme. Nu er der ikke længere risiko for, at man vækker familien om aftenen, når der skal spilles på konsollen.

Kommer også med Dolby Atmos og styring med to controllere

Softwareopdatering gør det muligt for PS5 at udsende lyd til Dolby Atmos-kompatible enheder. Tidligere var dette kun tilgængeligt til afspilning af Blu-ray. Denne nye software tilføjer også softwarekodning af Atmos-indhold til spil.

Når du spiller spil, der understøtter PS5 Tempest 3D AudioTech, vil konsollen kode lyden i Dolby Atmos, hvis det er nødvendigt, så du kan sende den til dine Atmos-kompatible højttalere, soundbar eller fjernsyn.

Opdateringen tilføjer også understøttelse af brug af en anden controller. Det giver dig mulighed for at parre to DualSense-controllere, som begge genkendes som den samme primære controller. En anden person kan nu også styre det samme spil sammen med den første spiller for at hjælpe dem eller spille sammen med dem.

Sony har også endelig tilføjet en søgefunktion til biblioteket, så du kan søge ved at skrive et navn i stedet for at scrolle i det uendelige.

Opdateringen tilføjer også understøttelse af M.2-drev med højere kapacitet. Du kan nu have drev på helt op til 8 TB, hvor den tidligere grænse var 4 TB.

Laveste pris på PlayStation 5?

Har du endnu ikke fået fingrene i en PlayStation 5, er konsollen nu på lager flere steder og prisen er faldet betydeligt.

Man kan enten vælge at købe en PlayStation 5 kontant eller afbetaling i forbindelse med køb af et mobilabonnement. Men hvad er billigt? Så her hvordan du finder den laveste pris på en PlayStation 5.

Softwareopdateringen kommer snart

Den nye softwareopdatering til PlayStation 5 kommer snart. Den er netop nu i beta, hvor den testes inden den rulles ud.

Se også: De bedste trådløse hovedtelefoner til spil