Sonys Playstation fylder 25 år

Det er ikke til at tro det, men det er nu 25 år siden, at den første PlayStation blev lanceret. Det fejrer PlayStation hele ugen.

Sonys Playstation fylder 25 år

Den tredje december 1994 blev den første PlayStation lanceret i Japan, altså 25 år siden. Vision dengang var at hæve standarden for videospil og skabe en platform, som både udviklere og alle andre kunne nyde. Den originale PlayStation blev solgt i 100.000 eksemplarer på den første dag i Japan, hvor seneste PS4 er blevet langet over disken mere end 100 millioner gange globalt.

Med fejringen af de 25 år med PlayStation har Guiness World Records givet PlayStation den fornemme titel: Verdens mest solgte spillekonsol.

Fra starten stod PlayStation med åbne arme for udviklerne, hvor de blev forsynet med værktøjer og teknologier, hvori de kunne bruge deres kreativitet til at udvikle spil. 

Jim Ryan, der er administrerende direktør for PlayStation, er stolt af bedriften:

“I løbet af de sidste 25 år har PlayStation stået i spidsen for gaming, og jeg er beæret over at have været en del af holdet siden de tidlige dage. Da jeg var med til at oprette virksomheden i Europa, husker jeg, at vi startede fra bunden med mange ting, fra at ansætte nyt personale til at bestille møbler. Dengang fokuserede vi på  lokale markeder for at sikre, at en spiller i fx Polen ville føle sig som en del af det bredere PlayStation-samfund, lige så meget som nogen i England, Japan eller USA. Støttet af lidenskabelige fans over hele verden er vores forretning er vokset markant, og vores fokus på vores community er vigtigere end nogensinde.”

PlayStation fejrer hele ugen de 25 år på hjemmesiden, hvor man fx kan hente 8 speciallavede baggrunde, til både desktop og mobil.

Playstation 5 til næste år

Du kan godt begynde at spare op nu, for til næste år lanceres en helt ny generation af PlayStation, der blandt andet vil byde på langt bedre grafik med Ray Tracing, SSD-harddisk, bagudkompatibilitet med PS4-spil og meget mere.

Læs også: PlayStation 5 bekræftet af Sony: lanceres næste år